Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Moederdag

Ik sprak laatst in de supermarkt een vrouw, die in staat was binnen vijf minuten haar huwelijkse sleur te vertellen. Wanneer ze mij ziet klampt ze me vaak aan en moet ik weer een heel verhaal aanhoren. Liefst ontwijk ik haar, maar dat lukt niet altijd. Ze had pas haar veertigste verjaardag gevierd. Ze ziet er leuk uit, slank, mooie blauwe ogen en lang blond haar. Ze is getrouwd, maar ik ken haar man niet.

Ze klaagde over hem, en ik luisterde aandachtig natuurlijk. Ze vertelde, dat hij haar nauwelijks nog aanraakt, zelfs niet op Moederdag. Vroeger was ze thuis beter gewend, ze werd door de familie altijd verwend met omhelzingen en zoentjes. Dat gaf haar een gevoel van liefde voor elkaar. Haar man was ook zo, maar de laatste jaren niet meer, ook geen seks.

Ze durfde hem daarover niet te vragen. Misschien heeft hij wel een ander, dacht ze. Bij hun dagelijkse omgang is er niets aan de hand. Hij is gewoon vriendelijk, ze gaan vaak samen boodschappen doen. Vroeger in bed haalde hij haar altijd aan. Een zoener is hij nooit geweest, maar hij streelde haar altijd voor het slapen gaan. Met zijn handen gleed hij dan zachtjes over haar buik en borsten en kriebelde aan haar oren. Dat vond ze heerlijk. Tot zover haar verhaal. Ik was stom verbaasd, dat ze mij dat zo vertrouwelijk vertelde.

Ik kon haar alleen het advies geven om met hem erover te praten en zelf eens het initiatief te nemen. Sommige mannen willen dat, vertelde ik haar, maar dat durfde ze niet, bang een flater te slaan. Ik was nogmaals verrast, dat ze dat allemaal aan mij vertelde. Natuurlijk was ik op mijn hoede, je weet maar nooit.
Ik heb het vermoeden, dat veel echtparen zo leven. Ze raken elkaar nauwelijks nog aan. Dat is toch vreselijk. Iedereen heeft toch behoefte aan liefde.

We moeten meer aandacht voor elkaar hebben, houd je man of vrouw eens lekker vast en knuffel elkaar. Dat geeft een warm gevoel en geborgenheid. Ga samen de natuur in en pak eens een bloem. Bekijk dat wonder van de natuur. Leef bewust en geniet van je omgeving. Wees zelf vreugde, want dat geeft anderen ook blijdschap.

Schrijver: kees niesse, 7 mei. 2011


Geplaatst in de categorie: moederdag

2,8 met 5 stemmen 328Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)