Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lotte

Het echtpaar Wouter en Mien waren uitgenodigd de verjaardag te vieren van haar zuster Lotte.
''Hoe moeten we daar komen, darling? Openbaar vervoer komt niet in dat gehucht en mijn Daf is naar de ratsmodee en morgen krijgen we regen, volgens het KNMI.''
''Wat ben je toch een zeur, man. We moeten er toch heen, want ze wordt tachtig en ze rekent op ons. Vraag of je de motor met zijspan van de barones mag lenen.''
''Goed idee, ik bel meteen.''
Hij kreeg haar aan de lijn, en ze zei:
''Hé Wouter, schat van me, heb je zin in een avontuurtje?''

Hij dacht, heb je haar weer, ze wil natuurlijk weer knuffelen met me.
''Andere keer mevrouw de barones, maar ik heb een vraag.''
''Zeg het maar, mijn beste.''
''Het zit zo, de zuster van Mien wordt morgen tachtig en we zijn uitgenodigd, maar mijn Daf is stuk en er rijdt geen bus naar dat gehucht. Mogen we uw motor lenen?''
''Geen probleem schat, hij staat klaar en de tank is nog vol, maar kan je mij ook matsen, want volgende week krijg ik weer bezoek van ministers en die lusten graag een borrel en jij bent hun als butler goed bevallen, omdat je de glazen tot de rand vol schenkt. Kan ik op je rekenen schat en mijn beloning zit goed, dat weet je toch?''

''Natuurlijk mevrouw de barones, U kunt op mij rekenen.''
''Goed zo, nou ken ik je weer, schat van me. Hé, morgen een fijne dag en rij voorzichtig, doei.''
''Zeg ouwe, hoor ik haar steeds schat tegen je zeggen, wel brutaal hé?''
''Dat zei ze niet, darling. Ze zei, dat ze het zat was die vorige butler van haar, omdat hij altijd bezopen was.''
'' Sorry hoor, maar ik dacht, dat ze schat tegen je zei.''
''En wat dan nog, darling, dat is toch een compliment als ze schat zou zeggen en je weet, dat haar poen goed zit, dus niet zeuren, hé.''

De volgende morgen waren ze op de fiets naar de villa van de barones gereden. Ze was niet thuis, maar ze had de motor al uit de stalling gehaald. Mien had haar motorpak met helm en bril aangetrokken, en ze zei:
''Stap in ouwe en trek dat zeil over je kop.''
Dat was wel nodig, het goot, maar gelukkig was het niet koud. Wouter was niet meer in de zijspan te zien. Tegen half elf reden ze het erf van de boerderij op en kwam Wouter van onder het zeil vandaag met de bos bloemen en het cadeau voor de jarige.

Lotte stond al buiten en ontving ze hartelijk met omhelzingen en zoentjes. In de huiskamer die versierd was met slingers was het een weerzien van bekenden en wat Wouter niet beviel was malle Henkie, de vroegere vrijer van zijn vrouw, die al met begerige blikken naar haar keek. Hij zat al te knipogen en wenkte haar bij hem te komen zitten.
''Je gaat niet bij die schoft zitten hoor'', zei hij.
''Dat maak ik zelf wel uit, druiloor'', was haar antwoord.

Ze deed het, ze ging naast malle Henkie zitten en ze hadden samen de grootste lol.
Wouter had zwaar de pest in en ging bij Lotte zitten en legde zijn arm om haar hals en deed net of hij verliefd was op haar. Mien keek al en moest lachen om dat jaloerse gedoe van haar vent. Zelf was de hufter er niet vies van om een keer met Carla vreemd te gaan en nu zij met haar vroegere vrijer gezellig zat te doen keek hij woest naar haar.

Het was tijd geworden naar het restaurant te gaan, waar een feestmaal zou worden opgediend. Na de drankjes thuis was iedereen opgetogen, vooral Mien met malle Henkie. Gearmd liepen ze in de optocht mee en zongen het hoogste lied bij het ordinaire af. Wouter was in staat een veldslag te beginnen, maar hield zich koest om de gezellige stemming voor Lotte niet te bederven. In de eetzaal waren de tafels al gedekt. Tot grote ergenis van Wouter ging Mien naast malle Henkie zitten en hij zelf zat naast een zuur kijkende boer, die niks te vertellen had.


Toen gebeurde het.
Mien stond op om naar het toilet te gaan. Wouter hield Henkie in de gaten en ja hoor, die stond ook op en liep Mien achterna. De visite had het in de gaten en keken al naar Wouter, zou die een veldslag beginnen?
Opeens een vreselijk rumoer uit de richting van de toiletten. Wouter snelde erheen en opende de deur van het damestoilet. Het hele gezelschap was hem achterna gekomen om te genieten van een eventuele matpartij. Daar zag Wouter de grote blote kont van zijn vrouw, waar malle Henkie met zijn rechterhand op aan het kletsen was. Ze schreeuwde moord en brand, maar was niet in staat hem dat te beletten. Wouter sprong op de rug van Henkie en probeerde hem zijn neus dicht te knijpen, maar Wouter lag al spoedig op de grond.

Sommige oude dametjes genoten met volle teugen en dachten aan vroeger, toen de jongens van het dorp, dat ook bij hun deden. Gelukkig kwamen de kelners op het lawaai af en wisten Henkie uit het restaurant te zetten. Ze wisten hoe hij was en had al vaker stennis veroorzaakt als hij drank ophad. Mien was totaal van de kaart en moest bij Lotte thuis weer helemaal bijkomen. Wouter hield zich maar rustig tegenover haar, anders was het zo weer hommeles.

Schrijver: kees niesse, 16 september 2011


Geplaatst in de categorie: verjaardag

3.0 met 2 stemmen 2.921Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
16 september 2011
Email:
hmessielive.nl
Een uitvoerige beschrijving, heel levendig en speels, van oog om oog en tand om tand.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)