Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Veroordeeld

Arie, dertig jaar en fors gebouwd, had twee jaar gevangenis achter de rug en mocht een weekend met verlof, omdat hij zich zeer goed had gedragen. Hij was door de rechter veroordeeld tot vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf, omdat hij een inbreker in de nachtelijke uren in zijn woning zwaar had toegetakeld. Midden in de nacht hoorde hij namelijk gerucht en ging poolshoogte nemen en trof in de huiskamer een man aan, die het grote televisietoestel van de muur had los geschroefd en op het punt stond daarmee te vertrekken. De inbreker schrok en liet het toestel vallen.

Arie ontstak daarom in grote woede en gaf de inbreker een vreselijk harde stomp in zijn gezicht, waardoor die bewusteloos achterover viel. Dat was niet zijn bedoeling, maar nu had hij te maken met een man met een bloedend opgezet gezicht en een neus die helemaal scheef stond. Daar krijg ik gedonder mee en ik had beter de inbreker gewoon vast kunnen grijpen en de politie waarschuwen, dacht hij.

Hij ging zitten en dacht na, zou ik de nog steeds bewusteloze inbreker in mijn auto leggen en hem in een andere buurt eruit gooien, want hij had al meer akkefietjes gehad met de politie en voelde er niks voor opnieuw in de gevangenis terecht te komen, maar Nel, zijn vrouw, was wakker geworden en beneden gekomen en schrok toen ze die man bloedend op de grond zag liggen en haar man zittend op een stoel naast hem.

''Wat heb jij nou en wie is die man?'', zei ze.
''Ik werd wakker en hoorde gerucht beneden en ben gaan kijken en toen zag ik hem met ons televisietoestel in zijn handen en liet die vallen toen hij mij zag. Je ziet het, hij toestel is zwaar beschadigd, de schoft heeft het gewoon van de muur afgetrokken.''
''Bel maar een dokter'', zei ze.
''Kan ik die vent niet beter ergens in een andere buurt neerleggen, want die dokter belt natuurlijk de politie en ben ik de klos.''

''Ja sufferd, dat ben je toch, als die man bij kennis komt, hij heeft jou gezien en misschien herkend. Bel de politie maar en vertel eerlijk wat er gebeurd is, zij laten de geneeskundige dienst wel komen.
Dat geschiedde en Arie moest een verklaring afleggen bij de recherche en werd hem zware mishandeling ten laste gelegd. De rechter veroordeelde Arie tot vier jaar gevangenisstraf.

Het slachtoffer bleek een gebroken neus en een kaakfractuur te hebben opgelopen. Arie heeft bekend en moest zich melden bij de gevangenis, waar hij na twee jaar van de directeur toestemming kreeg een weekend met verlof naar huis te gaan, omdat hij zich voorbeeldig had gedragen.
Op een vrijdagmiddag, tegen vijf uur, werd hij door een bewaker naar de uitgang gebracht en vrij gelaten. Zondagavond moest hij vóór acht uur terug zijn.

Arie had zijn vrouw niet gebeld, want hij wilde haar verrassen met zijn thuiskomst. Hij stapte in de bus en moest aan de chauffeur vragen waar hij uit moest stappen, want hij wist het niet meer en de straten zagen er anders uit in zijn herinnering, dat heb je als je een tijd uit de buurt bent weg geweest, dacht hij. Toen hij uitgestapt was kocht hij eerst een bos bloemen en ging op huis aan. De sleutels had hij meegekregen en opende hij de voordeur en ging zachtjes de trap op.

Wat hoorde hij ineens? Zijn vrouw gilde, haar stem herinnerde hij zich nog goed. Zou ze ziek zijn, dacht hij. Hij opende de huisdeur en hoorde haar weer kreunen. Daar moest hij meer van weten en liep voorzichtig naar de huiskamer, daar was ze niet. Kinderen hadden ze niet, dus moest zij het wel zijn. Toen hij de slaapkamerdeur heel voorzichtig opende, schrok hij wat hij toen zag. Dit had hij niet verwacht, daar lag zijn vrouw naakt op een hem onbekende man te wippen, ze gilde het uit.

Ze hadden niet in de gaten, dat ze gezien werden. Arie was uit het lood geslagen, want hij had zich verheugd op seks met zijn vrouw. Hij wist niet meer hoe het verder moest, ze was hem ontrouw geworden. Hij wilde geen stennis maken en ging voorzichtig weer naar de huiskamer en legde de bos bloemen op de tafel en een briefje, dat hij proefverlof had gekregen en wat hij bij thuiskomst gezien had en weer terug was gegaan naar de gevangenis. Daar zal ze wel van schrikken, dacht hij.

Schrijver: kees niesse, 18 sep. 2011


Geplaatst in de categorie: misdaad

3,2 met 5 stemmen 174Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
20 sep. 2011
Email:
hmessielive.nl
Kees, dit verhaal is vol spanning en genot. Alleen "zat" zijn vrouw naakt op die man te wippen,is wel wat aannemelijker dan "lag."
Naam:
An
Datum:
19 sep. 2011
Email:
an.terlouwcasema.nl
Jammer dat het afgelopen, is, komt er een vervolg? Ja toch zeker? Hartstikke goed gedaan: ik verwachtte dat het plot zou zijn dat ze te bed lag met de inbreker, dat zou helemaal een domper zijn!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)