Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Druïde

Sta op, engel met de gebroken vleugels. Je reis was lang en diep: je tuimelde uit het domein van de sterren op de aarde neer. Op de wachtvelden van deze wereld vouwde je je vleugels op, en je verborg je voor de anderen, bang dat ze je afkomst zouden ontdekken en zouden proberen je te vernietigen. Want het duister haat het licht. Geleidelijk aan moest je wennen aan het duister. Maar je leerde te zien in de schemering en ontwikkelde de eigenschappen die je nodig had om op deze wonderlijke wereld te leven.

Je groeide op en vocht tegen het gif van de aarde dat in je ziel gedrongen was als een taai, kleverig vocht dat van geen wijken wilde weten. Een schimmenleger volgde je op afstand. Ze probeerden je mee te zuigen in hun draaikolk van angst, haat en wervelende schijnbeelden. Maar deze schimmen overwon je. Want diep in jouw ziel glansde altijd het sterrenlicht, als een belofte, als een blauwzilveren vlam van hoop, van wijsheid en van moed.

Je vocht om je doel te naderen. Tastend, zoekend kwam je steeds dichterbij. Af en toe begon het in je te lichten, eerst nog aarzelend, maar gaandeweg steeds vaker, steeds krachtiger. Je werd ouder, beproefder, maar je bleef alle gevechten winnen, want je was omringd door engelen. Hun licht omspeelde je, ook al zag je het niet.

Nu sta je op de hoogten, het beloofde land doemt aan de horizon voor je op. Boven de einder begint het te lichten. De eerste zonnestralen doorschieten het zwerk. Rood, purper, blauw en violet begint de hemel te stralen in het oosten. En je herinnert je jouw afkomst, je vleugels. In je oude ogen ligt dezelfde glans als toen je deze reis begon: aardling, sterveling, sterrenmens, wachter tussen hemel en aarde, priester tot in het diepst van je ziel.

Voorbij de horizon wenkt het licht. Kom naderbij. De tijd is rijp, de nacht zal spoedig wijken. Gesp je vleugels om, pak je pen en schrijf. De dag breekt aan. Pijn en verdriet zullen niet meer zijn op aarde, alleen nog kinderen die dansen en spelen in het Licht. Sta op, nog even en het is zover. De hemel wenkt.

Schrijver: Hendrik Klaassens, 20 mrt. 2012


Geplaatst in de categorie: religie

4,4 met 113 stemmen 818Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Alwin
Datum:
20 mrt. 2012

Wat een prachtig verhaal! Met veel bewondering gelezen! Ja, de aarde is duister maar ooit zal er een nieuwe aarde en nieuwe hemel zijn! Deze tijd is niet ver meer van ons af. De aardse zielen zullen ooit terug keren naar het hemelse rijk waar geen pijn en verdriet is!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
20 mrt. 2012
Email:
moi636yahoo.com
Deze vind ik erg mooi geschreven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)