Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Buurvrouw verliefd

Dertig jaar geleden was blonde Leen zijn buurvrouw, ze woonde naast Wouter en Mien. Een struise vrouw met lang blond krullend haar en een knappe verschijning. Vooral haar borsten waren het aanzien waard. Ze was gescheiden en ongeveer dertig jaar oud. Mien mocht haar niet, omdat ze voortdurend avances naar haar man maakte. Mien werkte toen in de Hema op de broodafdeling. Hij was thuis, want als straatveger bij de gemeente had hij op Goede Vrijdag vrij. Terwijl hij de krant zat te lezen ging de huisbel. Blonde Leen stond voor de deur en hij liet haar binnen.

Ze keek haar buurman met een erotische blik aan en vroeg wanneer Mien thuis komt, ze wist dat ze naar haar baas was.
''Meestal tegen half zes, buurvrouw''.
Ze keek verheugd.
''Ik heb een vraag lieverd, heb jij een rode lamp in huis, want ik verrek van de spierpijn in mijn schouders.''
''Ja Leen, ik zal hem even halen.''
Hij liep naar de slaapkamer waar dat apparaat op de linnenkast stond. Plotseling stond ze in de slaapkamer achter hem en begon hem te zoenen. Hij wist, dat Leen verliefd op hem was. Zij was groot en sterk en duwde hem op het bed, tegenspartelen hielp niet.

''Hou op Leen, dat wil ik niet, ik ben gelukkig getrouwd, ga van me af.''
Ze bleef stevig op hem liggen en duwde haar blote borsten op zijn wangen. Met al zijn kracht lukte het hem haar weg te duwen.
''Doe niet zo flauw schat van me, pak me nou eens een keer.''
''Je bent een lieve buurvrouw, maar dat kan echt niet.''
''Mien hoeft het toch niet te weten.''

Ze ging naast hem op het bed zitten met haar blote roomkleurige dijen en wilde zijn broek naar beneden trekken, maar op dat moment hoorde hij, dat Mien thuis kwam. Hevig zwetend kreeg hij de bibberatie.
Leen kon niet meer ongezien wegkomen en werd door hem onder het bed geduwd. Onverschillig kijkend ging hij in de huiskamer weer de krant lezen. Mien was nog in de keuken bezig. Toen zij de kamer in kwam, zei ze:
''Hé, wat heb je een rooie kop, voel je je wel goed?''

''Is dat zo darling, komt misschien door het verhaal over de dood van Jezus, ik zit mij gewoon op te winden'', loog hij.
''Dat lieg je hufter, je hebt niks met Jezus.''
Hij zuchtte, en zei:
''Wat ben je vroeg.''
''Ja, ik mocht van de chef eerder weg, maar hij vroeg of wij van de broodafdeling vanavond een kopje koffie bij hem thuis komen drinken.''
Hij werd bijna scheel van de schrik, want dan moet Leen al die tijd onder het bed moeten blijven liggen, dat houdt ze nooit vol met haar dikke lijf, dacht hij.

Mien ging naar de slaapkamer om vast een andere jurk aan te trekken. Hij schrok zich een ongeluk en bibberde van de zenuwen. Stel je voor, dat ze het ontdekt, dan zijn de rapen gaar, dacht hij.
Opeens hoorde hij Mien schreeuwen:
''Wat moet dat onder mijn nest.''
Wat bleek, Leen moest van angst bijna bouten, maar kon niet verhinderen een harde wind te laten. Mien hoorde dat en rook een smerige lucht. Toen ze onder het bed keek brak de hel los. Leen kwam onder het bed vandaan en keek hulpeloos rond. Ze begon van de zenuwen te stotteren, en zei:

''Ach Mien, het is mijn schuld. Ik vroeg aan je man of ik de rode lamp mocht lenen. Hij liep naar de slaapkamer en ik ben hem achterna gelopen en kon het niet nalaten hem te zoenen, maar je mag trots op hem zijn, want hij verzette zich hevig tegen mijn avances. Ik beloof je, het zal niet meer gebeuren.''
Mien was woedend en greep haar vast en joeg haar het huis uit en sloeg haar vent een blauw oog.

Hij moest lang praten met haar om zijn gelogen onschuld te bewijzen. Wat moet een getrouwde man als de buurvrouw op hem verliefd wordt, een moeilijke situatie dus. Kort na het voorval zijn Wouter en Mien verhuisd naar een volksbuurt en daar begon het gedonder weer met Carla, een gescheiden vrouw naast hun.

Schrijver: kees niesse, 7 apr. 2012


Geplaatst in de categorie: liefde

1,1 met 9 stemmen 1.560Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
8 apr. 2012
Email:
hmessielive.nl
Een mooi verhaal over de doortastendheid van een verliefde en hitsige vrouw, terwijl we nog van de vrouw meestal een afwachtende houding in de liefde gewend zijn.
Mien is ondanks haar begrijpelijke woede een verdraagzame en begripvolle vrouw.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)