Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

In Therapie

De therapeute droeg een bloempothoedje en twee langwerpige kunstparels hingen aan haar gebotoxte oren, ze was zeer hoog opgeleid in Basel.
Daar had ze het zogenaamde bazelen geleerd, ik weet trouwens niet daar de betekenis van.
In de morgenstond opende ze de groepssessie en al spoedig stond iedereen al in de startblokken met haar of zijn verhaal.
Ze opende met:,Ik ben de therapeute van de vriendenkring en ik wil graag dat eerst Agnes haar belevingsmoment met ons deelt
dat wil zeggen dat ze haar gevoelservaring met ons gaat delen in haar leven.
,Toe maar Agnes!

,Nu ik ben Agnes, kind van de wind en soms van de storm, ik ben een emotioneel evenwichtige vrouw en ik was getrouwd met mijn ex-man Ben. Nu ik was gewoon patat te bakken met mayonaise en Rusti, dat is een soort Zwitsers aardappelgerecht met ook mayonaise en ringelooruien en dat vrat meneer niet.
Dat lag altijd aan mij en aan mijn opzettelijk slechte kookkunst, en ook de aardappelen smeet hij in mijn gezicht. Zomaar omdat hij liegt, bedriegt, en slecht is. En ik ben heilige en engeltje zoet en normaal en van de wind en van het kind.
En toen haalde ik zeven advocaten en een strafrechter uit de kast en toen kreeg hij tbs en dwangverpleging. Hij zit nu gelukkig aan een ketting aan de muur.

Dank je wel zei de therapeute.
De therapeute wilde nu graag de beurt overgeven aan Joke.
Joke zat al gespannen te wachten op haar beurt.
Ze begon met haar kookkunst van Rusti en patat met mayonaise en dat haar voormalige vriend dat niet lustte en toen werd het zwart en sterretjes en klappen over en weer en was het over en uit tot aan de rechtbank, hij werd veroordeeld tot twee jaar en levenslang wijkverbod. En tbs en dwangverpleging aan een ketting. Er was trouwens bij nader onderzoek niets gebeurd behalve dat hij teveel van zijn moeder hield en van voetbal met de mond op slot en niet met haar naar goede tijden slechte tijden keek en teveel met zijn neus in een omroepgids zat. De voormalige vriend zat nu in een dwangbuisje te kijken naar het buisje waar niet veel aan was.

Toen naar nummer drie in de kring.
Dat was ene meneer Ruit, hij heette Arie en hij vertelde dat zijn belevingsmoment in het hier en nu het tillen en versjouwen was van koelkasten en diepvriezers met de dikke directeur nog in de kast. Dat moest hij acht volle uren doen voor zijn broodwinning.
Trappen af en trappen op bij het verhuizen van koelkasten tillen met de blauwe diepvrieslichtjes nog aan in de kast.
Hij leed daar zo aan, het was zo zwaar en niemand van de mensen hielp een handje mee.
En toen kwam Joris Driepinter en die beurde de kisten een voor een op met zijn glimmende rode wangetjes. Alleen die informatie deelde hij niet.

Nicoline vertelde over haar schrobbeurten van haar mans aquarium , ze maakte glazen vissenhuizen schoon.
En de visjes konden weer gelukkig in schoon zuurstofrijk water ademen.
Heh,eindelijk eens een aardige vrouw.
En toen kwam een koffierondje.
De kring en hun therapeute slobberden hun bekertje met koffiebonenprut angstig leeg.
Ik zag nog even in een flits dat een mevrouw stiekem een handvol suikerklontjes stal en snel in haar tasje stopte.
De knip van haar tas sloot daarna.Knip,knip hoorde iedereen,het was een naar misselijkmakend stiekem geluid van een ijzeren knip van een Joke.
En toen werd het nog stiller totdat de therapeute er genoeg van kreeg en de kring voorstelde om met haar een lied te zingen als afsluiting.
Het lied zongen ze met volle borst mee.

Het ging als volgt:
Velen zijn niet wijs.
Want ze bouwen een huisje op het ijs.
Een dame weigerde mee te zingen want ze voelde dat haar onrecht werd aangedaan door die andere dame die het woord rusti van haar stal evenals het woord patat friet en aardappelgerecht met of zonder uien.
Ze was voorbereid tot in de puntjes want ze had dit al kunnen verwachten van Joke.
Ook Joke is van de mode en van alle markten thuis.
Dus haalde Agnes vers gesneden uienringen uit haar tas en wreef dat hardhandig in het gezicht van Joke waarop de tranen uit haar traanbuizen werden geperst.
Joke werd nu ook nog van het verhaal beschuldigd dat ze onder een hoedje heeft gespeeld met de therapeute omdat ze veel meer aandacht en tijd kreeg voor haar belevingsmoment gegooid in de kring.

Uiteindelijk eiste zowel Joke als Agnes waar ook uiteindelijk Arie volmondig mee instemde een vervanging van de therapeute voor de pillendokter Klaas.
En toen kwam Klaas het toch maar beter doen en schreef Joke en Agnes en Arie zeven maal zeven medicijnen voor, een kringverbod voor het leven, een in therapieverbod voor deze onmogelijke van tien vette en tien magere jaren en een verbod op make up en tassen waar Joke mee kon leven maar Agnes niet. Arie moest stoppen met bodybuilding en voetbal.

Schrijver: cornil, 11 april 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

0.8 met 4 stemmen 178Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)