Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het bijzondere Kerstpakket

Weer was het bijna Kerst.
Vlak voor het kantoor voor enkele dagen haar deuren sloot mocht het personeel tijdens een gezellig samenzijn haar Kerstpakket komen halen. Een van de mannelijke bedienden sneerde:
“Er zal wel weer minder inzitten dan vorig jaar zeker? Ze bezuinigen tegenwoordig op van alles! Steeds meer zelfs want nu is het ook nog eens crisistijd!”
“So what?”, antwoordde een vrijwilligster die ook uitgenodigd was. Vele wenkbrauwen schoten verbaasd de hoogte in. Waar bemoeide dat mens zich mee? Zij liet zich door hun reactie echter niet uit het veld slaan, maar ging doodgemoedereerd door.
“Al kregen wij enkel een lege doos, dan nog is het wel een mooie doos! Hij is altijd nog bruikbaar om er zelf een geschenk voor iemand anders in te doen of om er een poppenhuis voor je dochter van te maken!”, glimlachte ze fijntjes. Daar hadden ze niet van terug!
“Zelfs al zou er zogenaamd alleen lucht in ons Kerstpakket zitten, wat dan nog?”, ging ze onverstoorbaar verder. Zo ’n krasse stelling hadden zij nog nooit gehoord. Nee maar!
“Het allerbelangrijkste geschenk zou er zelfs dan in zitten!”, sprak ze in raadsels. Niet begrijpend keek de man haar aan. Doolde die vrouw soms? Sommige gasten die vlakbij dit tweetal zaten draaiden wat onwennig op hun stoel en enkele anderen kwamen geamuseerd meeluisteren. De vrijwilligster merkte het wel, maar sprak met een glimlach op haar gerimpelde gezicht verder.
“In die zogenaamde lege doos zou in ieder geval één positieve gedachte zitten!”, zei ze wijs. “Iemand vond jou de moeite waard om je uit te nodigen voor deze Kerstbijeenkomst. Is dat niet het allermooiste geschenk? Laat ons dankbaar zijn!” Beschaamd sloeg de man zijn ogen neer. De anderen grinnikten besmuikt. Die vrouw had hun arrogante collega maar mooi een lesje geleerd! Zij hadden nog nooit zo ’n waardevol Kerstpakket gehad!

Van harte: Vrolijk Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar!
http://laurinevandepitte.wordpress.com

Schrijver: Laurine Vandepitte, 11 december 2012


Geplaatst in de categorie: kerstmis

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 284Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)