Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Trouw

'Hoe is het nu met die vriendin van je?' Naakt en uitgeput is ze naast me neergeploft in bed. Maar nu wil ze wel eens weten hoe het zit.
'Op en af'.
'Ze is Spaanse toch? Mooi? Donker?' Ja, ze is mooi en donker, heeft volle heupen en volle, stevige borsten, in niets lijkt ze op haar.
'Ik wil het ook niet weten. Maar ze heeft je in ieder geval een hoop geleerd'. Ze speelt met mijn lid, dat uitgewoond lijkt en krachteloos is. Het schrijnt zelfs een beetje.

Dat is teveel eer. Zij heeft het me geleerd. Twee en twintig was ik, maar nog zo groen als gras. Op een of andere manier wilde het niet erg lukken met me. Mijn eerste vriendinnetje wilde geen seks, de tweede wel, maar ik had er moeite mee. Om mijn pik erin te krijgen, om haar op te geilen. wist ik veel. Bedankt, mam. En daarna om niet in twee tellen klaar te komen.
Na anderhalf jaar had ze er genoeg van, van het gepruts en liefdeloze klaarkomen.
En toen was daar Nicky. De bloedmooie, bloedgeile jonge vriendin van mijn oom. Onbereikbaar, gek op geld, gek op echte mannen. Niet op jongens, niet op mij.

Mijn studie ging ook kut. Niet getreurd, oom had wel een baantje voor me. In die tijd deed hij het in olie. Hoe hij het precies voor elkaar kreeg, Joost mag het weten, ik heb nooit een druppel olie gezien, maar hij verdiende er bakken mee. Hij zette me achter een telefoon, liet me orders opnemen, saai. Behalve: Nicky was daar. Twee studenten, een kantoor, oom had niet veel nodig voor zijn windhandel.
Langzaam begon ik te leren. Dat je meer verkoopt als je achter die telefoon vandaan komt en op pad gaat, klanten bezoekt. En dat je daarvoor een beetje gekleed moet zijn. Het eerste jasje nog van De Schalm, het tweede een cadeautje van Nicky. Oom was eruit gegroeid.
'Het staat je goed' zei ze. Ze haalt een haar weg van het boord. Dat is het volgende: de kapper. Lang haar, dat kan niet. Nicky neemt me mee, haar kapper, voor minder doet ze het niet.

Veel te duur maar hip en trendy. En daar gaat het voor het eerst mis. Overduidelijk gay en niks en niemand ontziend.
'Zo, dus jij bent het nieuwe project van Nicky?' grijnst hij vals. Tot dan zag ik het alleen als leuk en gezellig. Met Nicky naar de sterren kijken, achter in de enorme tuin van oom. De rest van de gasten de gasten latend. De poolster. Ze wijst me hem. Onze armen raken elkaar. Het heeft niets te betekenen. Ze is de vriendin van mijn oom.
'Je nek is te mooi om door al dat haar bedekt te worden' zegt hij flemelig terwijl zijn handen in mijn nek spelen met mijn haar. Dit is geen knippen, dit is strelen, dit is afscheid nemen van Mischa, van mijn jeugd.
'Wel eens seks gehad met een man?' Hij wil niet dat ik betaal. Nicky laat er genoeg achter.
Wel eens wat gerommeld, als puber. Maar of dat seks is?

'Wat moest je nog veel leren'. Nicky begint zich aan te kleden. Ze moet gaan, nog langs de drankboer, dan naar huis. Als oom geen fles meer vindt zwaait er wat. Ook mijn Maria wacht. Op dingen die nooit komen gaan, als het aan mij ligt. Maar ik twijfel of ik daar nog vrij in ben. Teveel gezegd, teveel beloofd. Samenwonen, trouwen misschien.
'Heb je eigenlijk ooit wat gehad met hem? wil ze weten.
Ik aarzel. Wat gehad is een groot woord. Er is wel eens wat gebeurd, omdat hij wilde, omdat ik wel eens wilde weten wat het was. Maar ondertussen droomde ik van haar. Een droom die hij voedde, geraffineerd, knipbeurt na knipbeurt.
'Je vind haar leuk he?' zegt oom op een dag, we hangen bij hem om aan zijn zwembad, oefenen het dolce far niente. Een gevaarlijk samenspannen, wat wil hij, wat weet hij? Ik twijfel. Gewoon zeggen dat ik haar neuken wil? No way natuurlijk.
Oom heeft aan mijn zwijgen genoeg antwoord.
'Je hebt geluk, zij jou ook' lacht hij. Hij heeft teveel gezopen ben ik bang. Wat wil hij? Hoort Nicky hem niet? Ze heeft haar haar in een handdoek gewikkeld, lijkt verdiept in haar glossy en haar muziek.
'Je wil vast wel eens weten wat het is om een echt lekker geil wijf te neuken' zegt hij grof, slaat me op mijn been. Ik lach maar wat schaapachtig mee. Als hij dronken is moet je hem niet teveel tegenspreken weet ik wel.
'Goed, je mag, omdat je het zo goed doet voor me. Maar denk erom: één keer, en bek dicht er over' Bijna op dezelfde manier zoals die keer dat hij me in zijn Porsche liet rijden. Ik word er haast onpasselijk van.
Nicky glimlacht onze kant op.
'Zit hij weer over mij te roddelen?'
'Kom. laten we wat gaan eten', beveelt oom. Met zijn drieën, dat past niet in zijn Porsche. En bovendien gaat dat niet helemaal meer lukken.
Oom kruipt achter in mijn Suzuki. Nicky rijdt, en even legt ze een hand op mijn been.
'Gezellig', zegt ze, 'je moest maar eens vaker mee.'

Ik probeer de Poolster te spotten. Pannetje van de Grote Beer, zoveel lengtes schuin naar beneden. Verdomme, zonder haar gaat het me niet lukken. Zonder haar lukt niks me. Kut. Superkut.

Schrijver: jorrit, 17 maart 2013


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 3 stemmen 214Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)