Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

CHOCOLADEPASTA

Tijdens mijn ronde door de plaatselijke supermarkt, trof ik onderweg in een van de gangen een oudere vrouw, die ik voor de schappen met het zoete beleg zag staan. Ik zag haar niet tot een keuze komen - ze leek te twijfelen, niet te weten wat te kiezen. Het maakte dat een keuze er niet van kwam.

Daar ik gezien mijn route het in de bedoeling had haar te passeren, passeerde ik haar langs de binnenkant, langs de schappen met het zoete beleg. Tijdens dit gebeuren ging de vrouw er ineens onverwacht vandoor. Wat had haar ertoe gebracht hals over kop te vertrekken. Wat had haar hiertoe aangezet?

Ik zag haar voorbij de koelschappen in de gang rechts van mij verdwijnen. Wat had haar doen vertrekken, bevroeg ik me in twijfel. Wat was de reden waarmee ze de consequentie van oorzaak voorzag? Wat heeft haar aangezet tot handelen, dat vroeg ik me, al voortschrijdend, gehuld in nevelen en even later in de rij voor de kassa af. 

Het is de mogelijkheid tot kiezen. Dat was waar ik op uit kwam.
Zoet of hartig, CHOCOLADEPASTA of jam; nutella of huismerk, puur of melk- het was precies de mogelijkheid hiertoe, die ik haar op het moment van passeren, van kiezen, feitelijk gezien had ontnomen, of beter gezegd ontnam. En waardoor, wat het dan ook mocht zijn, mocht wezen; hetgeen dat er niet van kwam.

Schrijver: Marco Miceli, 21 mei 2013


Geplaatst in de categorie: humor

4.5 met 2 stemmen 171Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
13 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Mensen voelen zich in hun eigen territorium
aangetast in de supermarkt, als je tussen de keuze
en hen komt...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)