Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Slachtpartij

Omdat ik als zovelen het eeuwige leven kreeg van de Lieve Heer moet ik geboren zijn in de verre oudheid en kon daarom gebeurtenissen in het verleden waarnemen. Helaas kon ik niet zien wie mijn moeder en vader waren, maar wel zag ik, dat ons land bedekt was met een dik pak ijs. Langzamerhand kwam er een klimaatsverandering en begon het ijs te smelten en het water stroomde naar de Noordzee.

Dat proces is nog steeds gaande en dat kunnen we waarnemen aan het smelten van de ijskappen op de Noordpool. In ons land zag ik toen bomen, bossen, berken en vele soorten loofbomen ontstaan. Ik mocht toen met jagers mee op rendieren jacht. Ik zag mij daar lopen gekleed in de huiden van dieren. Omdat het steeds warmer werd trokken de rendieren naar het koude noorden en kwamen er andere dieren voor in de plaats, zoals de rund en everzwijn en de vogels en vissen. Eindelijk was het eten van alleen vlees voorbij en kreeg ik plantaardig eten, zoals knollen en noten.

Ruim 4000 jaar voor Christus zag ik voor het eerst landbouw ontstaan en de boeren gingen op vaste plekken wonen. Ook zag ik de bewoners hunebedden bouwen. Gereedschap werd toen gemaakt van hout en steen, maar later en dat was ongeveer 1700 voor Christus kwam ook tin en koper in de handel. Toen ik goed keek zag ik mij lopen met kralen van tin om mijn hals. In ons land komen tegenwoordig veel buitenlanders wonen, maar toen ook, want ik zag Germaanse en Keltische stammen zich in ons land vestigen.

Dank zij de Romeinse generaal Caesar is daarover meer bekend, omdat het voor het eerst op schrift werd vermeld. In 58 voor Christus begon hij het tegenwoordige Frankrijk te veroveren en later ook ons land tot aan de Rijn. Aan de overkant van de Rijn leefden Germaanse stammen. De Friezen moesten niks van de Romeinen hebben. De Romeinen bouwden langs de Rijn legerplaatsen waar soldaten werden gelegerd om de Germanen te verdrijven.

De Romeinse soldaten zagen er indrukwekkend uit in rokken met glimmende helmen op hun hoofd en gewapend met schilden en zwaarden. Toen ik goed keek zag ik mij als soldaat in dienst van het Germaanse leger en moest ik bij Velsen vechten tegen een Romeins legerkamp. Het werd daar een vreselijke slachtpartij, maar we hebben gewonnen.

Schrijver: kees niesse, 13 jun. 2013


Geplaatst in de categorie: oorlog

3,0 met 1 stemmen 86Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 jun. 2013
Een mooie opsomming van enkele van je reïncarnatie-belevingen en alsnog gefeliciteerd met je overwinning te Velsen! Je had natuurlijk stiekem gedronken van de toverdrank van de druïde in 'Asterix en Obelix'. Toch zijn Germaanse en Keltische stammen niet zo afwijkend als de huidige, vestigende stammen. Het verschil is vaak dramatisch veel groter. Aansluiting lukt veel minder, ondanks de positivo's en realiteit-vervalsers. Maar juist die grote tegenstelling vormt uiteraard een enorme uitdaging om te overbruggen! En wie dieper schouwt, die weet dat mensen uiteindelijk allemaal identieke mensen zijn!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)