Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De wandelende rekenmachine en de bodemloze grabbelton

Zij draagt het kleine leren portemonneetje om haar hals en inspecteert de minimale inhoud ervan ontelbare malen per dag. Ze is in het WAO-gat gevallen en haar totale conversatie is sindsdien beperkt tot frasen als: "Wat kost het?", "Hoe duur is het?" en "Dat kan ik niet betalen". Sinds die ongeluksdag waarop zij is afgekeurd voor de arbeidsmarkt heeft de koopdrang haar echter pas werkelijk met volle kracht overvallen, want verboden vruchten smaken pas echt lekker, zoals algemeen bekend. Maniakaal bezoekt zij daarom gelegenheden waar zij leuke koopjes kan scoren, zoals rommelmarkten en kringloopwinkels. Triomfantelijk stalt zij de trofeeën, verworven in de koopjesjacht uit in haar flatje en toont zij ze aan vriendinnen, en telkens weer wordt haar collectie prullaria en curiositeiten uitgebreid met een nieuwe aanwinst.

Alle advertenties in de huis-aan-huis-bladen worden letter voor letter gespeld en de hele stad is haar jachtterrein... Zij weet het zelf niet maar zij is getransformeerd tot wandelende rekenmachine...

De echtgenote van de accountmanager mort. Er valt altijd wel wat te morren. Nauwelijks was de nieuwe keuken geïnstalleerd toen ze samen naar de Algarve vertrokken. En nu zijn ze toe aan een Daewoo en aan een nieuw bankstel. Want het oude gaat al drie jaar mee. En vanavond gaan ze maar weer eens uit eten met de kinderen.

De vrouw van de accountmanager is ontevreden; de bodemloze grabbelton maakt zijn beloften niet waar......

Schrijver: I. Broeckx, 22 juli 2013


Geplaatst in de categorie: geld

2.8 met 4 stemmen 651Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
23 juli 2013
Email:
hmessielive.nl
Een ieder, die jouw verhaal leest, wordt zich er des te meer van bewust hoe mensen met beperkingen er toch veel van weten te maken en hoe mensen met grenzeloze mogelijkheden toch ontevreden blijven.
Groeten van Han.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)