Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Country line-dance: leuk ???? (humor)

Dé sport vanaf 2000 is country line-dance.
Is dit echt zo leuk als ze zeggen of is het gewoon een watjes-hobby?
Laatst was ik bij ons in het winkelcentrum en daar was de hele boel omgetoverd in de westernstyle, de country muziek was van veraf te horen, gezellig.
Op een pleintje staan wat kraampjes, een saloon, een jail enz.
Je waant je dus (maar niet heus) helemaal in the U.S. of A, thank god i'm a countryboy, yeaga!
Er lopen rasechte onechte countryfiguren en allen dragen zij een grote cowboyhoed en geborduurde hemden met afbeeldingen van arendsoog en zijn maatjes.

De grote parkeerplaats is vandaag "the place to be", als je bij de countryclan hoort.
Leuke muziek en vele kraampjes zijn te zien, leuk is het hier.
Een beetje wandelen levert het volgende beeld op:
vreselijke ouderwetse overhemden ( zelfs met koninginnedag raak je ze nog niet aan de straatstenen kwijt )met geborduurde vogels en paarden, de prijzen zijn zo rond de honderdvijftig gulden, tel uit je winst !!!!!
Even verderop hebben ze geweven puntstola's met glimmende lovertjes en kraaltjes erop, het is niet om aan te zien.

Het engste komt nog:
in het midden staan er allerlei types een workshop line-dance te doen, opoe in een te krappe spijkerbroek mét cowboyhoed danst en kijkt om zich heen of iedereen wel ziet hoe vlot ze is, denkt daarbij dat ze een voorbeeld is voor iedereen ?!
Ze kijken allemaal lief en aardig, gezamenlijk staan ze de houterige bewegingen te maken die zij dansen noemen.
Naar mijn mening is dit voor zeer onzekere figuren, het doet me trouwens denken aan bejaardengymnastiek, je weet wel, bij ochtend t.v. , zo'n oudje die op een stoel leunend toch meedoet, nou, zo vlot gaat dat dus!
Het lijkt ook wel of ze zich met de minuut vermeerderen, vreemd.

Persoonlijk word ik eng van deze figuren en heb het gevoel dat ik op een andere planeet zit, overal zie je de line-dancers, zelfs in Spanje zag ik ze!

Ik zou willen zeggen:,,jongens, ga lekker je gang, maar niet iedereen vindt jullie zo geweldig!"

Schrijver: Doll., 11 nov. 2001


Geplaatst in de categorie: humor

-5,0 met 26 stemmen 1.922Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Fons
Datum:
7 okt. 2003
Email:
a.muller13chello.nl
Even een reactie op jouw negatieve indruk van het Country-Linedance gebeuren. Ik ben het met je eens, dat je als een onwetend persoon, die nooit geproefd heeft aan de sfeer van een country en/of linedance vereniging dit gebeuren met argus ogen aanziet, dan zo'n reactie hier op de site zet. En hoe jij een vrouw, waarschijnlijk op leeftijd als voorbeeld neemt. Toon respect voor deze vrouw die nog wat aan haar conditie doet en leuk met de mensen mee kan doen.
En het is inderdaad een sport die gelukkig in nederland goed beoefend wordt. Ik nodig je bij deze uit, geheel kosteloos bij ons 10 lessen in deze danssport te komen volgen. En je behoeft absoluut geen country kleding te dragen, dit moet je gescheiden zien van het line-dance gebeuren. Lijkt je dat wat, dan zul je na 2 lessen waarschijnlijk de LINE DANCE FEVER al te pakken hebben. Nou durf je die uitdaging aan? Dan zie ik graag jouw reactie per mail tegemoet, en breng gerust iemand mee, mag die ook kosteloos mee doen. Je kunt ook op onze site een voorproefje nemen www.millcorners.nl

Naam:
Jo v bilzen
Datum:
30 jul. 2003
Email:
joep1950hotmail.com
Probeer eerst zelf eens mee te doen voordat je je mening geeft. Je bent natuurkijk zo'n housetype wat op zaterdagavond 3 uur lang met je kop staat te schudden. Ik denk daarom ook niet dat je de passen uit je hoofd kunt leren. Dus begin er maar niet aan.
Naam:
Gartbrooks
Datum:
26 mrt. 2003
Email:
gartbrooks24,sn.com
Nee, gelukkig niet niet iedereen heeft dezelfde smaak, maar je hoeft niet neerbuigend te doen ik mag jou waarschijnlijk ook niet, moest ik effe kwijt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)