Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een tocht over het water (1)

We zetten koers naar Den Bosch, de stad die in haar straten, haar pleinen en haar kathedraal veel van een vroegere, middeleeuwse tijd heeft behouden.
Op de achterbank van de auto hadden plaatsgenomen: een aandoenlijk, zielig, nietig, grijs vrouwtje dat op zeurderige en lullige toon voort bleef bazelen over familie-aangelegenheden, terwijl haar mede-passagiere naast haar altijd al de "zon" van haar ego graag had willen laten schijnen, een "zon" die overigens niet verlichten of verwarmen kon.

De liefdadige organisatie die het geheel had opgezet zou mij graag, wegens mijn vermeende eenzaamheid, in nader contact hebben gebracht met een van de dames, maar dit plan bleek in de praktijk onuitvoerbaar wegens algehele zwijgzaamheid en lusteloosheid van mijn kant.

De boot die ons over het ondergrondse water, overkoepeld door bakstenen gewelven, bevolkt met vleermuizen en ratten, zou voeren, lag al op ons te wachten bij aankomst en deinend en schommelend zou zij ons onder de stad door leiden. Het verhaal van de gids, aan de steven, zou hij die dag talloze malen moeten debiteren en het werd dan ook ruimschoots overstemd door het gejammer en gejeremieer van de slachtoffers en gedupeerden die de boot vervoerde en die nu eens al hun pijnen, kwalen en zorgen met elkaar konden uitwisselen, alsof het uitstapje daarvoor de meest exquise gelegenheid was.

Niettemin werd opeens een lied aangeheven: "Dat gaat naar Den Bosch toe!" weerklonk het en het weerkaatste tegen de gewelven en zij zonden de klanken in de rondte.
Onze tocht over het water liep ten einde. In Tilburg zouden we nog vergast worden op een lunch en men zou gretig toetasten.
De Bingo, tenslotte, kon niet achterwege blijven. Het spel met de cijfertjes werd enthousiast beoefend en menigmaal zou de vreugdekreet "Bingo!" weerklinken in het kleine zaaltje, dat ik van vorige gelegenheden kende.....

Schrijver: I. Broeckx, 8 jan. 2014


Geplaatst in de categorie: feest

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)