Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een gouden tip?

Een kennis had me getipt: "In de Z.-straat zijn drie grote hallen, vol met tweedehands artikelen. Voorwaar een buitenkansje en een gouden tip voor armoedzaaiers".

Op weg naar deze bestemming kom ik door een stille straat met witte huizen en ik passeer het huis van een bekende, dat ik nu voor het eerst zie; eveneens een stil, wit huis met lamellen voor het raam. Ik bereik de Z.-straat; daar moet het zijn; een gepleisterd pand naast een autoschadebedrijf.
Door een lange gang, geflankeerd door krakkemikkig meubilair van onduidelijke, ouderwetse signatuur bereik ik de grote hallen.
Daar is een uitstalling van de meest waardeloze rotzooi; teveel om op te noemen; stoelen die van ellende in elkaar zakken, boeken, kleding en een grote variëteit aan prullaria, huishoudelijke artikelen en wat dies meer zij.
Een vochtige, klamme en troosteloze atmosfeer heerst in de grote ruimten waar zich geen enkele levende ziel vertoont.
En ik herinner me: hier is het geweest; hier heeft het zich afgespeeld; hier heb ik de uren doorgemaakt van mijn grootste, onherroepelijke verdriet om de verloren vriend; uitgerekend te midden van deze rotzooi moest ik eens beseffen dat Hij weg was, oneindig ver weg, verdwenen achter de horizon, totaal onbereikbaar, schijnbaar maar niet werkelijk losgescheurd van mijn hart, zonder een teken van leven meer te geven.

Ik beschouw de uitstalling slechts met vluchtige blikken, niet van plan iets aan te schaffen en verlaat het pand weer.
Die avond zal ik mijn vriend bezoeken die sinds zeven jaar opnieuw een huis in Tilburg bewoont dat op de voordeur zijn door mij geliefkoosde naam draagt....

Schrijver: I. Broeckx, 14 januari 2014


Geplaatst in de categorie: afscheid

2.0 met 1 stemmen 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)