Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Rioolpijp gebroken

Wouter zat op de wc te bouten en toen hij doorspoelde bleef het water in de pot staan.
Wat krijgen we naar weer, die oude rot huizen hier, je kunt niet eens behoorlijk uit de broek, dacht hij. Hij riep Mien.
Zij stond in de keuken ballen gehakt te braden, een heerlijke geur verspreidde zich, behalve in de WC. Ze hoorde haar kerel roepen:
''Kom eens gauw kijken, de wc wil niet doorspoelen.''
Wat hebt die kerel nou weer, dacht ze en ze ging kijken.

''Wat heb je nou weer geflikt, hoe krijg je dat voor elkaar, zoveel schijt niemand. Haal maar de helft eruit en spoel dan weer door. Zo'n enorme drol kan de wc niet verwerken, snap je dat dan niet? Doe de rest maar in een grote jampot en breng het naar de dokter. Kan hij het nakijken, want dat is niet normaal, een paard schijt niet zoveel. Je zit niet goed in mekaar, ruik je dat niet man. Van mijn eten kan het niet komen.''

Hij wist zich geen raad.
''Je denkt toch zeker niet, dat ik de helft van die drol eruit ga halen. Daar begin ik niet aan, doe jij dat maar. Ik denk eerder dat de afvoer van het riool kapot is. Vorige week heb ik ook zoveel gescheten en toen spoelde de hoop er gewoon door. Ik bel de huisbaas.''
Die stuurde dezelfde dag twee monteurs. De twee mannen van de onderhoudsdienst hadden al gauw in de gaten wat er aan de hand was.
''Dat wordt graven'', zei één van hen.

Nadat ze in de tuin een ruim één meter diep kuil hadden gegraven, zagen ze dat de pijp naar het riool was gebroken, met het gevolg dat de fecaliën niet afgevoerd konden worden. Er moest een nieuwe pijp aangebracht worden.
De monteurs verzochten de familie tijdens hun werkzaamheden niet naar het toilet te gaan. Omdat het werk nogal lang duurde kreeg Mien het te kwaad.
Het zweet brak haar uit.
''Zeg ouwe, er zit een mol te wroeten, ik houd het niet meer.''

''Ja dat ruik ik. Probeer bij Carla te bouten.''
''Die is niet thuis, ze is vanmorgen met haar vriendin weggegaan, waar moet ik in godsnaam bouten. Zal ik het in de tuin doen onder de boom?''
''Daar zijn die kerels bezig, die vallen meteen flauw en jij hebt een blaasontsteking, het is hartstikke koud buiten.

''Dan doe ik het op de wc'', zei ze. Ze rende naar boven en ging op de wc zitten.
Ondertussen zat één van de monteurs in de diepe kuil met de gereedschapskist naast hem. Mien had inmiddels twee grote bouten met een harde plons neer laten vallen. Ze keek tevreden in de toilet en zag ze niet meer. Die zijn natuurlijk meteen naar beneden gezakt, dacht ze.
Precies op het moment, dat de monteur de nieuwe pijpen in elkaar wilde schuiven, kwamen de bouten van haar de pijp uit en vielen in de gereedschapskist. De monteur zag dit tot zijn verbijstering gebeuren en herhaalde de bekende vloeken.

''Wat is er'', riep ze maat, die nog boven stond.
''Moet je eens kijken Gerrit, mijn hele gereedschapskist zit onder de stront. En wat een stank, volgens mij hebben die lui gestoomde muizen gegeten, wat een schorem. Ik heb nog zo gezegd niet naar de wc te gaan.''
Een vreselijk stank verspreidde zich in de kleine ruimte en noopte de man naar frisse lucht te happen.

Wouter stond in de keuken en hoorde de monteur vloeken en was naar buiten gegaan en zag wat er was gebeurd en kreeg bijna een lachstuip toen hij twee grote bouten in de kist zag liggen. De monteurs stonden erbij en keken ernaar.
''Heb jij dat geflikt?'', vroeg de monteur aan Wouter, die niet tot bedaren was te krijgen van het lachen. Mien kwam ook naar buiten en hield haar hand voor haar mond.
Wouter:
''Moet je nou eens kijken wat je aangericht hebt, schoonheid.''

''Achenebbisj, dat heb jij geflikt, ouwe.''
''Zeg, wil je maken dat je wegkomt, ik ben helemaal niet naar de wc geweest, Jij hebt zitten te bouten, mij een beetje de schuld geven, ben je nou helemaal belazerd.''
''Neen hoor, het is mijn schuld mannen, ik moest zo nodig, anders had ik het in mijn broek gedaan. Geef die kist maar hier. Ik maak alles schoon. En zij bood hun aan een douche te nemen, want de reparatie was geklaard. Dat vonden ze tof van haar. Daarna kregen ze koffie en een gevulde koek. Tevreden gingen ze naar de volgende opdracht.

Schrijver: kees niesse, 21 januari 2014


Geplaatst in de categorie: humor

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 96Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 januari 2014
Waar rioolwerkers al niet op getrakteerd worden! Doet me denken aan Simon uit 'Toen was geluk heel gewoon'! Blijft ook altijd superpositief over zijn door velen geminachte beroep, terwijl iedereen er profijt van heeft!
Reuzetof van Mien dat ze deze zwaar ondergewaardeerde, doorgestudeerde rioolprofessoren beloont met D.E.koffie en gevulde roombotergevuldekoek!, want meestal is het stank voor dank in hun delicate branche!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)