Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vogels

Hij had wat broodkruimels weten uit te sparen. Hij opende de zware schuifdeur die de grote zaal begrensde, waardoor een windvlaag over de broze gestalten van zijn mede-bejaarden streek en een cognackleurig gordijn baldadig naar binnen woei en strooide het brood verwachtingsvol op de grijze tegels van de binnenplaats waarop nog klonters sneeuw getuigden van de strenge winter en wachtte af tot de slimme meeuwen zijn bescheiden gave zouden opmerken met hun scherp en schitterend als een diamant geslepen instinct. En spoedig al kwamen de vogels, elegant klapwiekend en over elkaar heen buitelend met witte, zachte lijven en vleugels en met zwarte, intelligente kraaloogjes.
De oude man keek voldaan en belangstellend vanaf enige afstand achter het glas toe. Zijn actie had succes.
Vermoedelijk hield hij van de schoonheid van de schitterende vogels en lokte hij ze bewust om hun dartele spel te kunnen gadeslaan dat misschien voor hem een troost betekende na een leven waarin wonden geslagen waren door lotgevallen, beslommeringen en moeilijkheden waarover de onwetende toeschouwer slechts een vermoeden kon koesteren.......

Schrijver: I. Broeckx, 28 januari 2014


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 918Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
29 januari 2014
Mijn hemel, wat een overdonderend, messcherp, kort verhaal, waarin je zoveel oproept! Een ultieme, respectvolle, diepzinnige ode voor de bejaarde mens, die al zoveel onwetend en onterecht in het verdomhoekje wordt geplaatst!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)