Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Voortaan kloppen, ouwe

Mien maakt altijd zelf patat. Hij vond dat heerlijk. Ze schilt de aardappelen en snijdt ze in reepjes en laat ze in een vergiet net zolang met koud water doorspoelen, dat uit de vergiet helder water komt. Volgens haar krijg je dan de beste patat, gebakken in hete olie. Lekker met een beetje zout en mayonaise.

Draadjesvlees bereid ze ook zo goed. Ze smelt een groot stuk margarine heel langzaam op een klein vuur, samen met één ons spekjes. Dan de lappen vlees bestrooien met zout en peper en vervolgens een uurtje heel langzaam laten sudderen in de gesmolten boter. Boter mag niet bruin zijn. Het vlees een keer omdraaien. Na het uur sudderen een half flesje bockbier over het vlees gieten en laat het dan maar uren zachtjes sudderen. Het vlees wordt door de hop in het bier uiterst zacht en smaakte heerlijk.

Terwijl het vlees stond te sudderen ging ze in de badkamer een douche nemen. Wouter had dan de gewoonte even naar haar te kijken en een klap op de blote kont te geven. Toen zei ze ineens:
''Voortaan als ik in de badkamer ben moet je eerst kloppen. Het moet maar eens afgelopen zijn zo binnen te komen en mij een klap op mijn blote kont te geven. Je maakt maar een slot op de deur. Begrepen?''
''Komt voor zijn roodkoperen, darling.''

''Bij jou ontbreekt respect voor de persoonlijke vrijheid van de ander en daar hoort ook je eigen vrouw bij, ongelikte beer. We zijn nu over de tachtig en vind ik het onbeschoft mij steeds een klap op mijn reet te geven.''
Hij:
''Toen je twintig was vond je het wel fijn, waarom die ommezwaai?''
''Ja, toen was ik slank en mooi. Mijn dikke reet is nu niet om aan te zien. Daar hoef jij niet meer op te rammen. Trouwens je vader was ook zo'n schoft.

Toen ik voor het eerst bij jullie thuis kwam gaf je vader mij al een klap op mijn kont, ik schrok er geweldig van en dan de scheten die hij onder het eten liet, erg onbeschoft, hé?''
Wouter moest lachen. Hij kwam uit een asociale familie en zijn vader zat gelukkig meer in de nor dan thuis.

Schrijver: kees niesse, 5 februari 2014


Geplaatst in de categorie: ouderen

5.0 met 1 stemmen 80Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 februari 2014
Je hebt het maar oergezellig met Mien, Kees, maar misschien moet je haar op sexueel gebied ontzien en uitzien naar een gewillige maîtresse! Je libido is niet bij te benen, jóh!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)