Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lieve dame

Omdat ik het thuis niet meer kon uithouden ben ik in 1974 bij een Indische mevrouw gaan wonen. Bij haar had ik een goed leven. Van mijn moeder kreeg ik elke dag een klap voor mijn harses, ook als ik niks had gedaan. Had ik nog tegoed zei ze dan.
Met deze lieve dame ben ik een keer op een zondag op mijn motor naar het strand gegaan. Ze was zeer enthousiast, zo mooi vond ze het uitzicht over de zee.

Voordat we gingen wandelen namen we op een terras een broodje kaas met een kopje koffie. Toen gingen we wandelen vlak naast de aanstormende golven. De dame, die al zestig was gaf mij een arm, en zei:
''Ik vind het fijn hier met jou te zijn, lekker in de frisse zeelucht.

Toen we een flink eind hadden gelopen schrok ik mij een hoedje. Zij had het nog niet in de gaten, maar bij de ingang van een zandpad naar de duinen zag ik een naakte man zitten met een zwarte hoed op. Ik kon het niet nalaten, haar op dat tafereel te wijzen. Ze keek en moest glimlachen.

Ze zei:
''Niks bijzonders hoor, in Nederlands Indië heb ik zo vaak bloot gezien, maar niet met een hoed op.''
Toen gebeurde echt iets geks. We zagen een man van middelbare leeftijd spiernaakt op het strand liggen met zijn hoed op zijn geslachtsdeel. Zij zag het natuurlijk ook en hield haar hand voor haar mond en begon daarna hard te lachen.

Toen had ik het pas door, we liepen op het naaktstrand. Ik ben een rare en wilde een geintje uithalen, en zei tegen de naakte man:
''Een heer neemt zijn hoed af voor een dame.''
Laat ie het nou doen, hij haalde zijn hoed van zijn geslachtsdeel af. Je hoefde daar niet van te schrikken, het was maar een kleintje. De dame wilde meteen terugkeren naar het gewone strand.

Weer thuis gekomen mocht ik bij haar nasi met kip eten en dronken we bier erbij. Toen ik weer terug wilde gaan naar mijn kamer nodigde ze mij uit nog een glaasje rode wijn te drinken. Ze vertelde toen spannende verhalen wat ze meegemaakt had met de Japanners in de oorlog. De volgende morgen moest ik weer vroeg op, dus besloot ik naar mijn kamer te gaan. Ze bedankte mij voor de fijne dag en ik haar voor het lekkere eten.

Schrijver: kees niesse, 6 maart 2014


Geplaatst in de categorie: humor

3.0 met 2 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)