Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Eerste Paasdag 2014: Ontmoeting met twee vrijgezellen

Op Eerste Paasdag, op weg naar de rommelmarkt, kijk ik mijn vriendelijke, onschuldige stadgenoten met een chagrijnige uitdrukking in de ogen aan, alsof ik hun geheel ten onrechte mijn niet verwijtbare eenzaamheid aanreken....

Het publiek stroomt massaal toe naar de parkeerplaats waar het festijn plaatsvindt en, niet van zins iets aan te schaffen, maar met het uiteindelijke doel enige observaties te verrichten, werp ik vluchtige blikken op de uitgestalde waar, die soms wordt aangeprezen: "Mevrouw, dit is een echt merkvestje van Mexx met mooie, zachte voering!"

Op het terrasje bij het café met de toepasselijke naam "De Ondeugd" bestel ik een "koffie verkeerd" en spoedig schuiven twee oudere heren aan onder het motto dat ze quasi-humoristisch uitspreken: "Laten we die mevrouw eens lastig gaan vallen!" "As ge dè mar nie doet, moogde aanschuiven" is mijn repliek.
Een van de heren haalt een portemonneetje tevoorschijn van lichtgroen lakleer.
"Dat is zeker voor uw vrouw?" merk ik op. "Ik heb geen vrouw, ik ben vrijgezel" verklaart hij en licht verder toe: "Als vrijgezel moogde overal eten, als ge getrouwd bent moette bij oew vrouw eten". De ander, zijn vriend, stelt dat de vrouwen allemaal ontrouw zijn en weglopen "als ze er in de supermarkt een met een grotere komkommer zien" en voegt hieraan toe "dat hij de trappen van het stadhuis nooit meer zal beklimmen"

Een vrouw van boven de vijftig, die haar nog aanwezige schoonheid met veel kunst- en vliegwerk zo goed mogelijk heeft opgevijzeld, paradeert triomfantelijk voorbij en ze heeft de volledige aandacht en interesse van mijn twee nieuwe vrienden. Ze heeft volgens hen een goed figuur, al kan ze haar leeftijd niet meer verdoezelen. "Kijken de vrouwen ook zo naar ons?" vragen ze mij. Ik bevestig dit maar verzwijg dat beide heren in een "Beauty Contest" wel zeker tot de verliezende partij zouden behoren.

"Ach ja," zeg ik daarentegen "desnoods betaalde ervoor, dan komde ôk aan oew trekken" Mijn beide nieuwe kameraden stemmen van harte in met deze opmerking.

Als ik mijn tweede "koffie verkeerd" bestel stappen de beide vrijgezellen op nadat ik ze nog "veel succes bij de vrouwen!" gewenst heb. Ik zie ze verdwijnen tussen de massa, op weg naar een onbekende toekomst.

Een oudere mevrouw, kennelijk met zoon en dochter, neemt hun plaats in.
Spoedig stap ik nu ook op en vertrek ik naar mijn appartementje, dat ik niettemin tot mijn tevredenheid met niemand deel in mijn zelfverkozen eenzaamheid......

Schrijver: I. Broeckx, 21 april 2014


Geplaatst in de categorie: mannen

4.0 met 1 stemmen 186Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 april 2014
Magnifiek, hier raak je aardig op dreef en schuw je de brutaalheid niet. Is dat dialect trouwens Limburgs? Ik geloof dat de Limburgse cabaretier Marc-Marie Huijbrechts ook zo praat.
Die twee zogenaamd olijke vrijgezellen op leeftijd zijn op hun manier trouwens net zo in vrouwen teleurgesteld, als jij in mannen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)