Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Urine over mijn hoofd

Achter mijn huis zijn weilanden. Daartussen ligt een zandpad die naar het bos en heidevelden gaat. Vaak ga ik daar wandelen en kijk ik naar de koeien en schapen en nu ook weer kijken naar die lieve lammetjes, die zo leuk dartelen om hun moeder heen. Deze keer nam ik een andere route. Ik liep de straat uit en aan het einde begint het platteland.

Prachtig vind ik dat, hier en daar een boerderij met hoge bomen eromheen. Een genot om daar te lopen op de smalle wegen. Jammer is, dat aan het einde van de straat een vrouw woont met erg rood haar. Een tijdje geleden had ik woorden met haar gehad. Ik stond in de supermarkt in de rij voor de kassa, ging ze ineens voor me staan. Ze drong dus voor. Toen ging ik weer voor haar staan, gaf ze mij een duw. Ik viel bijna om met mijn reuma in mijn benen.

Er vielen nare woorden en de chef van de zaak kwam mij halen en rekende met mij de boodschappen af aan een andere kassa. Toen stak die rooie haar tong naar mij uit. Ik moest er gewoon om lachen. Maar weet je van ze nou flikt als ik over de smalle stoep haar huis nadert?

Ze ziet mij natuurlijk aankomen en staat ze voor het raam boven in de slaapkamer met een pispot in haar handen. Eerst wist ik het niet, maar ineens voelde ik een natte stroom vocht op mijn harses. Het was prachtig weer, dus regen was het niet, maar ik rook meteen een afschuwelijke urine lucht.

Mijn hele colbert naar de ratsmodee. Woest was ik en ben meteen naar huis gegaan. Daar heb ik de wijkagent gebeld en die kwam op de fiets naar me toe. Ik vertelde wat mij overkomen was en liet hem de colbert zien. Weet je wat die agent zei:

''Wat een rot wijf die rooie, daar heb ik al meer klachten over gehad. Ik ga naar haar toe of een proces-verbaal of vergoeding van de prijs van de stomerij. Bent u het daar mee eens?''
Kijk, dat mag ik graag horen van de prinsemarij, en zei:
''Vind ik prima agent, zo zwaar neem ik het allemaal niet op.''
''Oké Niesse, dat doe ik voor je.''
Ze heeft de schade betaald, maar ik hou haar wel in de gaten als ik haar woning passeer.

Schrijver: kees niesse, 24 april 2014


Geplaatst in de categorie: woede

4.0 met 1 stemmen 94Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 april 2014
Die rooie heks van jou leeft nog in de middeleeuwen, want toen gooiden ze hun volle pispotten ook pardoes naar beneden op straat, zonder te kijken of er iemand de boel incasseerde. Toch fideel dat ze de schade vergoedde. Gewoon terugzeiken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)