Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Noire-Gevaarlijke liefde

Mijn voetstappen doken op in de mist. Zij weergalmden tegen de pakhuizen. De ratten loerden naar mij. Plotseling zag ik de neonletters van de bar waar ik met Haar had afgesproken. De helft van de letters waren donker. Ik voelde in de linkerzak van mijn regenjas of mijn zesklapper ontzekerd was. Ik nam mijn Stetson af en streek door mijn met brillantine besmeurd haar. Ik stak een sigaret op met mijn zippo. De nicotine van de Chesterfield prikkelde mijn longen. De haven stond bekend als de gevaarlijkste plek van de stad.

Ik ging de bar in en een monotoon basgeluid vulde mijn oren. Aan de bar zaten vijf mannen die voor zich uit zaten te staren. Zouden zij nog leven? Aangezien hun glas nog maar half vol was nam ik aan van wel. Verderop stonden een man met een enorm dikke pens en een bloedmooie vrouw. Zij werden lastiggevallen door een dansende dwerg. Het ventje was de hele tijd tegen haar op aan het rijden terwijl hij de patser uitdagend aankeek. De patser keek stoïcijns voor zich uit alsof hij de dansende dwerg niet waarnam.

Ik ging zitten en bestelde een whisky. De norse barman zette het glas met een klap voor mij neer. Net toen ik aan de wandelende Johnny had gezipt ging de deur van de bar open. Zij kwam binnen. De Dame met wie ik had afgesproken. Niemand keek haar aan. Gevaarlijke vrouwen kijk je nooit aan.

Ze knikte met haar hoofd ten teken dat ik met haar naar buiten moest gaan. Zelden heb ik zo een minzame glimlach gezien. Ik kiepte mijn drankje naar binnen en volgde haar. Buiten stak ik mijn linkerhand in de zak van de regenjas en omklemde mijn zesklapper. Haar linkerarm legde ze teder om mijn middel. Ik wist dat haar rechterhand in haar jaszak zat en dat ook zij haar eigen zesklapper vasthad.

En zo liepen wij elkaar omarmend verder en verdwenen in de mist.

Schrijver: aqua, 4 mei. 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

4,5 met 2 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)