Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kattengedachten......

Om zeer mysterieuze en mij totaal onbekende redenen is in het portaal van mijn flat onlangs de schitterende tegelvloer vervangen door een tapijt van miezerige witte tegeltjes. Zou de woningbouwvereniging dit feit gebruiken als alibi voor een forse huurverhoging? Of moest een bedrijf zonodig zijn tegels kwijt?

Hoe dit ook zij (de wegen van de Stichting Verenigde Woningcorporaties zijn ondoorgrondelijk!); er heeft een helse c.q. hemeltergende herrie geheerst in de gehele flat toen de heren met fors geweld de oude (verfoeilijke?) tegels hebben "losgeboord".

Ik vreesde voor de zenuwen van mijn Perzische kat Cosmo en vertrouwde die van mijzelf al evenmin. Cosmo ontpopte zich echter wonderlijk genoeg als een "kat van Johan de Witt". Met haar onnavolgbare kattenhersens had ze blijkbaar door dat op het terrein van haar territorium niets te vrezen viel van het "buitengaatse" geweld.

Eerder verbaasde ze me toen ze tijdens het "jaarwisselingsvuurwerk" tot de triomfantelijke, razendsnelle en stellige conclusie was gekomen - natuurlijk door gedegen denkwerk en door extreme scherpzinnigheid - dat ze tussen de stevige beschutting van respectievelijk mijn boekenkast en mijn ouderwetse stereotoren veilig was voor ieder bombardement.

De wegen van de woningbouwvereniging en die van mijn Perzische kat zijn ondoorgrondelijk. Maar het is nog de vraag in wiens geestelijke vermogens met recht het meeste vertrouwen dient te worden gesteld.....

Schrijver: I. Broeckx, 6 juli 2014


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 146Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 juli 2014
Ik gok op die van de cosmopoliet Cosmo!... Ik hou namelijk niet van onzinnig georganiseerde herrie en meer van de tederzachte slaaproes van slechts minzaam miauwende poezen, de krolse krijspartijen even niet meegerekend!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)