Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Scheiden kwam hem goed uit

Frank en Annie waren al twintig jaar getrouwd. Hij was metselaar en zij werkte als verkoopster bij een warme bakker. Tot haar grote verdriet kon ze geen kinderen krijgen. Hij vond dat helemaal niet erg, want dat gejank van kinderen vond hij verschrikkelijk. Hij ging liever in het buurtcafé biljarten en met vrienden een borreltje drinken. Hij nam haar nooit mee ergens naar toe en kwam zelden met een bloemetje thuis. Ze zat vaak avonds alleen thuis en verveelde zich. Hun huwelijk werd een sleur.

Ze leerde Joop kennen, een knecht van de bakker. Hij was vijf jaar geleden gescheiden en nog steeds vrijgezel op zijn dertigste jaar. In het dorp waar de winkel was gevestigd was het de gewoonte de zaak te sluiten tussen twaalf en één uur. Samen met de knecht bleef zij in de zaak voor de lunch. Zij vond hem een aardige man, knap met donker golvend haar en een prachtig gaaf gebit. Ze konden goed met elkaar opschieten, maar van een toenadering was geen sprake, hoewel zij op haar vijftigste jaar er nog goed uitzag. Ze was vrij lang en niet dik en had een lief gezicht onder haar donkere bril.

Tijdens de lunch spraken ze over van alles en nog wat en zo kwam zij te weet, dat hij in zijn vrije tijd hondentrainer was. Dat vond Annie interessant en vroeg hem of ze een keer mee mocht om te kijken hoe dat ging. Op de eerstvolgende koopavond had ze tegen haar man gezegd, dat ze moest overwerken en had ze het eten voor hem al klaar gemaakt, hij hoefde het alleen maar op te warmen. Het was een leugen van haar, de zaak bleef gewoon dicht en zij kon met de knecht naar het honden trainen kijken.

Het was een warme avond en zij was luchtig gekleed. Ze droeg een korte gebloemde rok, waaronder haar prachtige roomkleurige dijen goed zichtbaar waren. Geraffineerd dus van haar en de knecht zag dat natuurlijk. Het onvermijdelijke gebeurde, ze sloten zich op in het kantoor en zij liet zich gewillig door hem op de tafel leggen. Ze genoten met volle teugen totdat er op het raam getikt werd. Er hing wel een gordijntje voor, maar een kier gaf zicht naar binnen. Het was haar man Frank, die op het raam stond te bonken en ook nog hardop stond te schelden en te schreeuwen.

Later bleek, dat hij telefonisch getipt was door een buurman, die had gezien, dat Annie samen met Henk het kantoor waren binnen gegaan en zag, dat het gordijn voor het raam werd dicht geschoven. Hij liet zijn hond daar ook trainen en vertrouwde het niet. Frank kwam toen snel en zag zijn vrouw seks hebben met de hondentrainer. Hij deed net of hij zwaar beledigd was, maar dat vreemd gaan van zijn vrouw kwam hem goed uit en vroeg een scheiding aan.

Na de scheiding met Frank voelde Annie zich zeer opgewekt, eindelijk was ze zelfstandig en had ze geen verantwoordelijkheid meer voor hem en kon alles bepalen zoals ze zelf wilde, maar na een poosje begon dat alleen thuis zitten haar vervelen en verlangde ze naar gezelschap van een partner. Met de knecht van de bakker was het niks geworden, die wilde alleen maar hebben, dat ze iedere avond haar benen spreidden. Ze kreeg het gevoel een oude vrijster te worden.

Maar op een warme zomermiddag zat ze op een terras aan de boulevard van Scheveningen. Daar kwam ze in gesprek met een oudere dame. Annie trakteerde haar op een sherry en nog één. Annie vertelde wat haar overkomen was en laat die andere dame nou ook vertellen, dat ze gescheiden was van een ploert en nu alleen woonde. Ze zei nog meer:
''Huwelijksgeluk is het mooiste geluk, voor ik slapen ga kijk ik altijd onder mijn bed of er misschien een mooie kerel ligt, maar tot nog toe heb ik geen geluk gehad.'' Annie moet lachen en ze namen nog een borrel.

Schrijver: kees niesse, 29 jul. 2014


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

4,5 met 2 stemmen 133Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Kees niesse
Datum:
4 aug. 2014
Hallo Eva, daar heb je volkomen gelijk in. Waarom zou die dame dan zeggen, dat ze iedere avond voor het naar bed gaan kijkt of er een mooie kerel daaronder ligt.
Naam:
Eva Mensch
Datum:
1 aug. 2014
Een leuk verhaal, maar ik maak er niet uit op dat ze nu lesbisch zijn geworden (dit schrijft Joanan Rutgers)
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 jul. 2014
Het is dus geen wonder, dat vrouwen op elkaar verliefd worden en daar veel meer echte aandacht aan beleven, met zoveel mannelijke harken, users en verwaarlozende botteriken.
Een uiterst vermakelijk verhaal over hoe de lesbische passie is ontstaan!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)