Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ontmoetingen bij de bushalte (vervolg)/Een kleurspoeling voor de Hersenstichting.....?

HIJ was een beetje een mallotige vent; hij spoorde niet helemaal; dat was me bij een eerdere ontmoeting duidelijk geworden....
ZIJ zat op een bankje bij de halte van lijn zes; een jonge, florissante schoonheid met kaarsrechte tanden, een zilverkleurige piercing in de lip en felrood, haast rozerood of zo men wil oranje geverfd haar.
Hun ontmoeting scheen onvermijdelijk en hij verklaarde haar hoe hij eveneens enige tijd geleden zijn haar in verschillende kleuren had laten verven en wel uit propaganda voor de Hersenstichting, namelijk om meer begrip te kweken voor personen "aan wie een steekje los is". De kleuring van zijn haar was nu wel weer vervaagd en de ontsteking die hij er aan opgelopen had was, zo beweerde hij, met penicilline gemakkelijk te bestrijden geweest.
Toen hij zich uit de voeten gemaakt had en lijn zes kwam voorrijden vroeg ik haar: "U gaat toch zeker geen reclame maken voor de Hersenstichting?"
Ze lachte charmant en charismatisch met een brede rij parelwitte tanden en zei dat haar kapper zich een beetje vergist had; de kleur van haar haar was net iets te fel uitgevallen.....

Schrijver: I. Broeckx, 30 jul. 2014


Geplaatst in de categorie: discriminatie

1,0 met 2 stemmen 108Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)