Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Herinneringen aan mijn wandeltochten door Midden-Brabant (vervolg)

Een enkele, fragiele, zilverwitte berkenstam verheft zich op de voorgrond, terwijl zich tot aan de horizon kleurige vlakken met wisselende begroeiing ontvouwen waarop je heel in de verte popperige bruine en zwarte "speelgoedpaardjes" ziet grazen......
Is dit de Heide waarop ik veertig jaar geleden verdwaalde met mijn jeugdvriendin tot de bezorgde klasgenootjes ons kwamen zoeken en ons tenslotte in een verre uithoek aantroffen?
Ook zag ik het feeërieke Galgeven blauw, ongerept en rimpelloos uitgestrekt liggen voor mijn ogen, als altijd innig omsloten door dichte bosschages en boomgroepen. Aan haar oevers speelde ik eens onder de wakende, liefdevolle blikken van mijn ouders in het kleverige, rulle, geelbruine zand met bontgekleurde schepjes, vormpjes en zeefjes.
Een andere keer sloeg ik langharige Schotse runderen met een cognackleurige, welhaast oranje vacht gade, die graasden aan de rand van een meer, waarin duizenden trouwlustige kikkers een voorjaarsconcert aanhieven.
Zo ontdekte ik verheugd opnieuw mijn dierbare Brabant, het land van mijn jeugd....

Schrijver: I. Broeckx, 12 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: natuur

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 1.151Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 augustus 2014
Als verhaal te karig, maar als dagboekfragment in boekvorm publiceerbaar. Je hanteert de Franse slag, valt me op, en daarom zou je niet misstaan bij uitgeverij Gallimard!, maar ik mis nog net even wat meer gedurfdheid!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)