Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wulpse Alie

Het is zondagmorgen en ik heb koffie gezet in de keuken. Gewoon met een zakje in een trechter met een paar schepjes gemalen koffie. Uit ervaring weet ik, dat dit de beste manier van koffie zetten is. De koffiezetmachines kunnen wat mij betreft de boom in. Een beetje koffiemelk en één schepje suiker en ik ben tevreden. Slof naar de huiskamer en ga voor het raam zitten in mijn fauteuil. Steek een pijp op en geniet van de geur van de rookwolken. Het behang is al geel en blijft geel.

Ze zeggen dat oudjes achter de geraniums naar buiten zitten te kijken, ik niet. Op de vensterbank ligt alleen mijn doos pijptabak, dus ik heb volledig uitzicht naar de vrije natuur, de weilanden en de koeien. Geen mens komt voorbij.
De telefoon rinkelde. Wie kan dat zijn, dacht ik. Toch geen belastingambtenaar, hé?
Het was gelukkig mijn buurvrouw verderop, wulpse Alie. Ze zei:

''Hallo opa Kees, heb je zin in een ritje met de auto. Hij is weer gemaakt. De wielen zijn weer rond. Effen lekker toeren. Heb je zin?''
''Natuurlijk buurvrouw, hartstikke leuk dat je aan me denkt. Alleen hier is ook niet alles, de dag komt niet om, vooral op zondag.''
''Oké, over een uur ben ik bij je, groetjes.''

Ik zat net nog naar de tv te kijken en las, dat er weer een man onthoofd was. Wat een toestand in de wereld, houdt die ellende nou nooit op? Jezus had gezegd, dat iedereen een zondaar is, hij had gelijk. Trouwens nog maar een paar eeuwen geleden wisten ze er hier ook wel raad mee. Zo was Jan van Leiden een rondtrekkende prediker van de wederdopers en voerde ook een schrikbewind uit. Zo had hij de doodstraf ingesteld op overtreding van de tien geboden. Polygamie werd door hem ingevoerd. Zeventien vrouwen had hij en één daarvan wilde hem verlaten. Die werd publiekelijk onthoofd.

Ik was even ingedommeld toen ik wakker werd van een harde knal. Ik keek naar buiten en daar stond de oude Daf van wulpse Alie. Door de rook zag ik de koeien niet meer, wel haar enorme borsten. Haar bloesje was er strak gespannen door en bood een uitstekend gezicht op haar blote jetsers. Ze wenkte me te komen. Ik naar haar toe en stapte met veel ouderdom gekreun in de auto.

Ik begroette haar met een handdruk, maar zij gaf mij een zoentje in mijn nek. Ik had meteen kippenvel. Wulpse Alie is een lieve vrouw en haalt soms de boodschappen voor me wanneer ik van de reuma niet kan lopen en ze wilde er niks voor hebben, maar ik gaf haar wel wat. Zo moest ik denken aan een vrouw, die ik vroeger had leren kennen. Ze was ongeveer veertig jaar en had een wipneus en een vreselijke dikke kont. Ik dacht: nooit weg zo'n bips, veert goed mee.

Ze zei toen tegen mij, dat ze mij zal leren om van haar te houden, want ze had de indruk, dat ik koeltjes overkwam. Nou, dat heb ik geweten, toen ik die dag laat thuis kwam merkte ik, dat het mij bijna een weeksalaris had gekost. Ze zoop als een ketter. Ik dacht meteen afnokken.

Na een uurtje door het mooie Drentse land te hebben gereden stopte wulpse Alie dichtbij een wegrestaurant. We zagen mensen op het terras zitten vanwege het mooie weer, dus Alie stopte een paar honderd meter ervoor, want de auto maakte weer een harde knal met veel rook uit de uitlaat. In het restaurant bestelde ik twee kopjes koffie met een plak cake en slagroom op de cake van Alie, dat vindt ze zo lekker.

In de hoek stond een ouderwetse jukebox met grammofoonplaten. Dat vond ik nou heel leuk en gooide er geld in en koos een plaat van Joop de Knegt, 'Wij zwaaien af', een soldatenlied. Ik moest meteen denken aan mijn tijd in het leger, in de jaren begin vijftig. Toen hadden we nog een leger. Nu hebben we bijna niks meer, de tanks zijn verkocht aan Finland. Ook zag ik nog een foto van de beroemde drankorgel Cornelis van Gelder, lid van de Rapaillepartij in Amsterdam, die haalde in 1921 twee zetels en zijn voorstel in de Raad was voor iedere Amsterdammer dagelijks twee borrels op kosten van de Gemeente. Goeie oude tijd.

wordt vervolgd

Schrijver: kees niesse, 14 sep. 2014


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

4,3 met 3 stemmen 309Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 okt. 2014
Beste, hooggewaardeerde collega Kees, je staat al heel lang op nummer één met dit verhaal en dat verdien je absoluut! Maar je zwijgt de laatste tijd zoveel en dat vind ik erg jammer, hoe gaat het toch met je? Hopelijk blijf je in vorm en verras je ons op nog talloze pittige, baanbrekende, ongekuiste topverhalen!...
We wachten er ongeduldig op!...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 sep. 2014
Ik krijg echt de indruk, dat je omringd bent door talloze, gewillige, aantrekkelijke vrouwen. Je magische magnetisme is wonderbaarlijk. Zelfs op je oude dag kom je dagelijks aan je trekken.
Je bent een man naar mijn hart en dus gun ik je die uitgebreide harem van harte! Je bent een supervoorbeeld voor alle bejaarden, ga nooit wegkwijnen in een overgecontroleerd bejaardentehuis, waar ze je bij een knijpreflex in een sappige zusterbil op Haldol zetten.
Jezus zegt niet dat iedereen een zondaar is, Hij zegt juist, dat iedereen van het zondebesef bevrijd is, als hij/zij zichzelf verenigt met de Liefdevolle Christusgeest!... Zonde bestaat niet. Dualistische mensenhaat wel! En natuurlijke onbehandelde, psychiatrische problematiek!...
Is je verhaal gebaseerd op 'Alie' van Normaal?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)