Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een middagje gezellig winkelen.....

In de helverlichte parfumeriezaak die glanst en glimt grijnst me vanaf duizend spiegels mijn drastisch verouderde gezicht als een vogelverschrikker tegemoet.
Honderden flacons, potjes en tubes met kennelijk magische lotions, crèmes en maskers beloven de eeuwige jeugd, glamour en glitter, schoonheid en zelfs liefde.
Maar ik kwets het schoonheidsgevoel en het kunstenaarsoog van vriend, vijand, medeburger en voorbijganger.....

Ik leg een verkoopster het probleem voor. Ze is actrice noch schrijfster, filosofe noch wetenschapster, maar haar schitterend jonge uiterlijk kan deze manco's van de Natuur rijkelijk compenseren in deze wereld die alleen drijft op de kurk van de schijn aan de oppervlakte van de oppervlakte waaronder een oceaan met verontrustende woelingen en onstuitbare onoplosbare problemen zich schuilhoudt.
Maar zonder aarzeling streept het meisje onvervaard met een make-up-stift over mijn wang, als een chirurg die fluks het mes in kwetsbare, lillende organen zet of als een brandweerman die vaardig de slang richt op brandende percelen, tot een egaal lichtbruin fond ontstaat en mijn gezicht plotseling maar op kunstmatige wijze met minstens tien jaar verjongd schijnt.

In weerwil van deze drastische actie wens ik de wereld mijn ware, naakte, verouderde maar eerlijke gezicht te tonen.
Nu bovendien grijze lokken mijn haardos voorzichtig "betreden" als ontdekkingsreizigers die aarzelend voet aan land zetten op het strand van een nog onontdekt werelddeel, worden kennelijk mijn eerste aanzetten tot een eigen schrijfstijl gehonoreerd.....

Schrijver: I. Broeckx, 24 september 2014


Geplaatst in de categorie: ouderen

4.5 met 2 stemmen 124Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
nita
Datum:
25 september 2014
Mooi verhaal en heeft daarom geen overige make-up nodig.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 september 2014
Al die chemische middelen verjongen de natuur echt niet, ze maskeren de werkelijkheid slechts. Ik vind een beschilderde vrouw vele malen onaantrekkelijker dan een naturel met oneffenheden. Strakke modepoppen stralen totaal geen sexappeal uit. Hun fakegedrag slaat mannen op tilt. Ben jij grijs, ik ben al sneeuwwit. Ik ben trots op mijn ouderdomsverschijnselen en ik hoop dat jij en anderen dat ook zullen zijn! Het geeft aan, dat je volop geleefd hebt en dat siert iedereen. De reuk van je natuurlijke parfum is vele malen aantrekkelijker!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)