Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

New Yorks finest

Mick was een Ier die met zijn ouders naar de USA was geëmigreerd. Zoals zoveel Ieren nam hij dienst bij de New York Police Department. Hij was een echte streetcop. Zijn turf was Harlem. Hij was inmiddels op leeftijd. Hij ging richting zijn pensioen. Hij had zich ooit legendarisch gemaakt bij de overwegend donkere populatie in Harlem. Toen twee donkere jongens een oud vrouwtje wilden beroven in een van de steegjes van Harlem was Mick ertussen gesprongen. Hij schopte het tweetal onder hun kont met de woorden dat hij de volgende keer hun mama ervan zou vertellen. Je moet weten dat de straffen in de VS draconisch zijn. Hij gaf dit tweetal dus de kans om zich te beteren in plaats van hun te arresteren.

Dit nieuwtje verspreidde zich al snel in de straten van Harlem. Mick werd door de donkere gemeenschap al snel geaccepteerd als een van hun. Hij was de enige blanke police officer die welkom was in de donutshop. Maar nu was Mick oud. Al zijn collega’s van vroeger hadden carrière gemaakt bij de NYPD. Maar niet Mick. Hij had zijn hart verpand aan Harlem. Hij was en bleef streetcop.

Toen kwam er die bankoverval. Mick wilde niet wachten op de back up en nam het initiatief in zijn eigen hand. In het daaropvolgende vuurgevecht werd Mick dodelijk geraakt en stierf terplekke.

Mick kreeg een staatsbegrafenis met alle eer. De doedelzakken jammerden om zijn dood. Toen de begrafenisstoet met tal van hoogwaardigheidsbekleders zich in beweging zette, zelfs toenmalige eerste burger Rudy was erbij, sloten zich aan de achterkant van de stoet steeds meer donkere mensen aan. Het leek wel alsof heel Harlem was uitgelopen om hun Mick de laatste eer te bewijzen.

Schrijver: aqua, 21 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 2 stemmen 76Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
aqua
Datum:
30 oktober 2014
Rudi Guillani was in die tijd burgemeester van New York City
Naam:
J.de Groot
Datum:
29 oktober 2014
Toch ben je een beetje maf!
Ja, dat zeg ik -;)
En die 'Rudy' hum...?
Naam:
An Terlouw
Datum:
23 oktober 2014
Wederom een mooi stuk!
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
21 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Mooi verhaal, aqua.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)