Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De loodgieter was opgelucht

Henk, een joviale bankmedewerker van net in de dertig zat aan de bar in het café van Rooie Bart. Vorig jaar was hij getrouwd met Ingrid, een verpleegster van zesentwintig, een rondborstige meid. Henk had er al gauw spijt van, want hij mocht niks van haar en ze was vreselijk jaloers. Toen een keer zijn gescheiden buurvrouw Chantal op visite was en samen met Henk een stevige borrel dronk werd zij vrijpostig en ging op Henk z'n schoot zitten en zei lieve woordjes tegen hem, nota bene waar zijn vrouw bij zat.

Dat begon Ingrid behoorlijk te vervelen en zei:
''Hé, rot van mijn vent af, ben je helemaal van de pot gerukt.''
Toen zei haar man verontwaardigd:
''Zeg doe jij eens normaal, er gebeurt toch niks''
Maar Chantal was erg geschrokken en kwam van zijn schoot af en ging naast hem zitten en legde haar arm om zijn nek en gaf kusjes op zijn wang. Dat deed bij Ingrid de deur dicht en balde haar vuist en gaf haar vent een stomp op zijn neus. Het bloed spoot eruit en ze riep:
''Mijn huis uit vuile slet en ze duwde de buurvrouw naar de gang, opende de deur en gaf haar een schop. Chantal stond buiten hevig te schelden.

Toen Henk met zijn buurvrouw nog een paar keer de bloemetjes buiten had gezet heeft Ingrid hem de deur gewezen en is van hem gaan scheiden. Hij is toen bij Chantal ingetrokken, maar dat ging niet goed zo dicht bij elkaar wonen, elke dag waren er wel scheldpartijen vóór de deur. Daarom heeft Chantal woning ruil aangevraagd en gekregen en nu wonen ze samen in een andere buurt, waar in de straat op de hoek het café van Rooie Bart is gevestigd.

Toen hij nog een pilsje nam ging naast hem zitten de hem bekende Haarlemse Leentje, een temeier in de buurt. Henk had haar wel eens bezocht en die vrouw was een beest in bed. Zij kuste hem en zei:
''Wanneer kom je weer eens, bij die andere kerels kom ik nooit klaar, maar bij jou wel, lekkere vent.''
Henk gebaarde Bart haar een cognacje te geven, dat dronk ze altijd, wist hij. Ze kwamen in gesprek en hij vertelde haar:
''Ik ben gescheiden van mijn vrouw, omdat ze vreemd ging en dat heeft mij veel duiten gekost. Een scheiding kost meer dan een bruiloft.''
Hij wist natuurlijk, dat hij loog, maar de echte reden wilde hij niet vertellen, wel gemeen dus.
Haarlemse Leentje zei toen:
''Wat kan jou het verrotten, je moet maar zo denken, je hebt er nou veel langer plezier van en bij mij kan je terecht met korting.''

Leentje ging weer achter het raam en Henk nam nog een pilsje. Het was net drie uur in de middag toen hij thuis kwam en begroette zijn vriendin Chantal en wilde in de badkamer een douche nemen. Toen riep zijn vriendin:
''Je kan de badkamer niet in, want de loodgieter is de afvoer aan het repareren. Die vent stond daar natuurlijk in zijn blote kont, want Chantal had de broek van de loodgieter nog op het bed liggen, waar ze net met hem aan het rollenbollen was.

Leentje zat in hevige angsten, want het duurde Henk te lang voordat die loodgieter klaar was. Hij opende de deur van de badkamer en zag hem, een knappe jongeman met zwart krullend haar met een handdoek om zijn blote kont, daar met een angstige blik uit zijn ogen staan en zei:
''Krijg nou een dikke, wat doe jij hier in je blote reet.
Hij begreep natuurlijk, dat die jongen uitgenodigd was door Chantal om met hem seks te hebben. Hij had het kunnen weten en hij nam het de jonge loodgieter niet kwalijk. Hij gaf hem zijn broek terug en zei:
''Jongen, heb je genoten, ik ook hoor. Hier heb je twintig euro, je hebt mij een grote dienst bewezen.''
De jongen was natuurlijk erg opgelucht en nam afscheid.
Henk pakte zijn spullen, stapte in zijn auto en reed weg.
Namen zijn verzonnen.

Schrijver: kees niesse, 22 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.0 met 1 stemmen 119Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)