Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Dame

De Dame was een mysterieuze maar mooie verschijning waar de hele stad angst voor had. Niemand kende haar identiteit. Ze nam verschillende vormen aan. Dan weer eens blond haar, bruin of zwart haar. Ze had altijd handschoenen aan die tot haar ellebogen reikten. Ze rookte Chesterfield sigaretten die ze in een enorm lang mondstuk stak. Ze was een gracieuze verschijning. Niemand kende haar naam. Iedereen noemde haar de Dame. Maar iedereen had angst voor haar. Geruchten gingen dat zelfs de ratten op de vlucht sloegen wanneer de hakken van haar naaldhak schoenen de grond onder haar met een klik klik klik mishandelden. Het was een uiterst gevaarlijke vrouw. Daar was iedereen het over eens.

Stukje bij beetje nam de Dame de stad over. Iedereen die haar in de weg stond moest het op geraffineerde wijze met zijn leven bekopen.

Toen was het moment aangekomen dat de grootste gangsterbaas van de stad haar als een ware concurrente zag. Hij had haar uitgenodigd voor een gesprek. Hij was ingegaan op haar eis dat hij zijn lijfwachten een vrije dag zou geven. Weer zo een dom wijf wat dacht dat ze meetelde had hij schaterlachend geroepen tegen zijn lijfwachten. Ik zal dat wijf eens platleggen en laten zien wie de baas is riep hij terwijl zijn lijfwachten niet meer bijkwamen van het lachen.

Helaas voor hem was hij een spreekwoord vergeten. De gangsterbaas vergat dat het een domheid is om zijn tegenstander te onderschatten.

Toen de gangsterbaas aan zijn bureau zat keek hij de Dame minachtend aan. Zij zat tegenover hem en stak haar Chesterfield sigaret op nadat zij hem in haar mondstuk gestopt had. Zij blies de rook in perfecte kringetjes uit haar met rode lipstick geverfde lippen. “Heb je nog eens nagedacht over mijn voorstel? " fluisterde ze terwijl ze de gangsterbaas met haar kille blauwe ogen aankeek.

De gangsterbaas ontstak in een ongecontroleerde woede “Wie denk jij eigenlijk wel dat je bent jij vuile hoer. Dacht je nu werkelijk dat ik met pensioen zou gaan en jou de stad over zou laten? Met wat voor achterlijkheid ben jij gestraft dat je hier naartoe komt om dat tegen mij te zeggen? Sterker nog, dat van mij te eisen?”

“Heb je je lijfwachten inderdaad een vrije dag gegeven?” vroeg de Dame met een zwoele stem. “ja, natuurlijk. Dacht je nou werkelijk dat ik lijfwachten nodig had? Voor wie, voor jou?” schaterlachte de gangsterbaas.

“Dan ben je nog dommer dan ik dacht” fluisterde de Dame met hese stem terwijl ze de geluidsdemper op haar pistool schroefde waarna ze met een simpele handbeweging het pistool richting de gangsterbaas draaide en afdrukte.

De gangsterbaas was met een lege blik in zijn ogen onderuit in zijn stoel gezakt terwijl uit een gaatje in zijn voorhoofd bloed begon te sijpelen. De Dame trok nog eens aan het mondstuk van haar sigaret en blies weer perfecte kringetjes uit terwijl ze met een zachte glimlach de inmiddels overleden gangsterbaas bekeek.

Schrijver: aqua, 1 november 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.0 met 2 stemmen 84Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)