Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De dromen

De eerste droom die ik kreeg ging over een slagveld.
Ik zag verre landen waar gevochten werd door een sekte. Deze sekte is gruwelijk en slecht. Ik zag op het slagveld een vrouw zich voortbewegen met de laatste krachten die ze nog in haar armen had, ze had haar benen en voeten verloren.
Mannen kropen als dieren op de grond zonder voeten en sommige mannen hadden alleen nog een romp. De maan bloedde boven het slagveld en de sterren fonkelden er niet meer. Als flauwe schijnsels zonder glans hingen ze aan het firmament.
Ik zag overal verspreid liggen afgehakte ledematen, afgehakte handen, afgehakte voeten, en het enige licht wat daar scheen was het licht van zachtrood bloed.
Vrouwen met imkergaas om hun hoofd en met een brandende kaars op een theeschoteltje in hun linkerhand verzorgden de ongelukkigen en de gewonden met gaas en verband. Dit is veroorzaakt door de mannen van hamer en sikkel.
Ze wonen in paleizen waar alle meubels van bloed en botten van arme mensen is gemaakt. In deze landen liepen enge spinnen rond. Een vrouw met imkergaas om haar hoofd tot ver over haar schouders goot uit een zilveren kom water in een mond van een mijnschacht. En ik hoorde de monden drinken van overleden zielen in het vagevuur in deze mijnschacht.
Ze riepen: "SCHENK ONS MEER WATER,ALSTUBLIEFT, WE HEBBEN ZO EEN DORST"
"EN GEEF ONS OOK EEN BEETJE VAN UW MELK UIT UW BORSTEN,EN DOE EEN LIEF GEBEDJE VOOR ONS. WIJ ZIJN BESTRAFT NAAR MAAT EN TIJD EN GERED EN WORDEN GEREINIGD DOOR JEZUS. KOOK AARDAPPELS VOOR ONS MET SPERZIEBONEN EN DOE GEBEDJES VOOR ONS."

En toen volgde de tweede droom.
Ik zag een man met open mond met dikke lippen rood als tomaten zeer angstig op de tandartsstoel vastgenageld zitten bij een nare tandarts.
Zijn boorinstallatie bestond uit raketten met bloedrode neuzen.
Het was net een raketinstallatie. Om zijn hals hing een ketting met een scheermes. En op zijn tandartsschort kleefde bloed. De patiënt was vastgeketend aan zijn voeten die hij in gevangenisijzers had. Zijn traanbuizen waren gevuld met zoute tranen. Zijn lippen waren rood en gezwollen.
Hij huilde van de angst en de pijn. Zijn piemel was rood en zijn ballen waren slap in zijn onderbroek. Zijn bovenlichaam was ontbloot en zijn tepels roodachtig en gezwollen.
"Het enige wat mij nog troost" zei de man was zijn goudvis Bluppie in een vissenkom met water onder zijn kin. Zijn teennagels waren rood.

Opeens kwam er een klein meisje uit de tandartsla gekropen en omarmde zijn beide voeten en zei: "wees lief voor iedereen zoals je doet, en dat is je enige goed. Kruip op uw beide knieën en op uw billen dat zal boete voor u zijn en uw pijn stillen.
Doe in uw vrije tijd ketens van ijzer om uw handen en voeten, dat zal uw zonde uitboeten. Wees stralende lach en verzorg de mensen met liefde en geef een tube tandpasta aan de armen voor hun arme gebitje."
"Wist u lieve patiënt dat vogeltjes geen gebitje hebben?"
En toen danste er een man in de tandartspraktijk en zong een lied over versgeplukte appels en de wangetjes van de goede Jezus.
De man bad op kralen de rozenkrans en dat troostte hem.

De tandarts zei: "Ik ben het vuur, de stalen neus, uw blikopener ook voor uw appelmoes en ik ben de oorlog. Aan mijn schort komt uw traan en bloed.
Ik ben een botte bijl met een priem en een vijl. Op de tandartsschool noemden ze mij Nare Henk. Maar uw vis in de kom met water heb ik u nog toegestaan. Zelfs in mijn ziel zit nog een druppel liefde. U zult net zo mooie tanden weer krijgen als de cavia."
Het meisje zei met een zachte en troostende stem:
"Patiënt u heeft roze en blauwe en vrouwelijke voeten, u heeft een Russisch kruis op uw linkervoet. Azijn en schoonmaakmiddel,lijden en een naald die uit uw linkervoet is gehaald tekenen uw leven, broos en teer, gevoelig en kwetsbaar. Uw mannenhoofd zal breken, met uw kinderhanden kunt u uw brood nimmer verdienen en uw vrouwelijke gevoelige voeten zullen pijnlijke tochten van de liefde maken."

En toen volgde de derde droom. Ik zag Wladimir Poetin achter een grote gedekte paastafel zitten samen met zijn dochters of dochter. Op de paastafel werd een grote vis geserveerd. Het was de nationale snoek van Rusland.
Daarbij hoorde ik in mijn droom: "Wladimir Poetin is de snoek van Rusland.
En hij zal Rusland weer tot het heilige christelijke geloof brengen."
Poetin had een groot zoutvaatje op de Paastafel staan en daarmee ging hij over heel Rusland zout strooien. En toen werd Rusland weer christelijk.
En toen kreeg ik nog een allerlaatste droom.
Ik droomde over een stapel roggebrood en daarop lag een pick-up-arm met aan het uiteinde een naald. Die naald boorde een gat in mijn schedel en toen werd ik raar.
En de pick-up-arm voerde daarna een operatie uit in mijn hersenen waarbij de platenspelerarm roggebrood in mijn hoofd stopte.
En toen was er koffie.

Schrijver: cornil, 10 nov. 2014


Geplaatst in de categorie: overig

4,0 met 1 stemmen 182Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
11 nov. 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Het kan raar lopen in dromen. Vooral als je 's avonds na tien uur nog zwaar getafeld hebt. Of teveel gedronken. Dat slagveld en die tandarts is al behoorlijk traumatisch te noemen, maar dan ook nog over Poetin dromen, dat moet een ware nachtmerrie zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)