Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een schim

Wat schrok ik gisteravond. Ik kwam van het toilet af en in de donkere hal zag ik iemand de trap opgaan. Ik dacht nog, dat is mijn vrouw die boven naar de wc gaat. Dus niks aan de hand, maar toen ik in de huiskamer kwam zag ik mijn vrouw in de keuken bezig met het eten klaarmaken. Wie was het dan op de trap? Voor alle zekerheid ging ik boven kijken, keek onder het bed en in de kasten, maar trof niemand aan. Wat is er met mij aan de hand?

Ben weer naar beneden gegaan en schonk voor mijn vrouw een sherry in en voor mij een jonge borrel. Dat helpt tegen de schrik. Wanneer ik in een schrikachtige toestand bevind ga ik altijd veel te veel eten. Toen ik mijn bordje met rode kool en een paar aardappels en gebakken bloedworst had opgegeten lustte ik nog meer. Mijn vrouw zegt altijd, je moet matig eten, anders word je te dik en dat mag niet met jouw kwalen.

Ik had haar niets verteld over die schim op de trap. Uithouden kon ik het niet meer en rende naar de telefoon en bestelde een pizza en een portie kippenpootjes met saus. Na een kwartier werd het al gebracht. Ik kon aan de deur pinnen en gaf de jongen een fooi. Vrouwtje lief was de boel al aan het afwassen en ik zat nog te schransen. Het smaakte voortreffelijk. Een paar kippenpootjes bewaarde ik voor haar, want die lust ze graag. Ze begon er meteen aan en keek mij met een bezorgde blik aan en zei:
''Wat is er met jou aan de hand?''

Toen zei ik het en vertelde wat ik had gezien. Ze antwoordde:
''Je leest te veel boeken, ouwe. Je droomt ook veel in je slaap en hoor ik je vaak schreeuwen, dan heb je het over een wulpse dame en nog veel meer gekke dingen. Je moet je laten onderzoeken.''
Toen gebeurde het. Midden in de nacht werd ik wakker van een tikje op mijn wang. Ik schrok natuurlijk weer en nog erger toen ik een grote zwarte hond naast me zag zitten.

Mijn vrouw lag rustig te knorren, die heeft nergens last van. Ik bestierf het, een hond naast me, die mij wel met trouwe hondenogen aankeek en zijn mooie hoofd iets schuin hield. Een grote tong kwam uit zijn bek en hij likte me. Van angst liet ik een keiharde wind en mijn vrouw werd er wakker van en riep: ''Laat dat, schoft.''

Gelukkig sliep ze weer en de hond begon te praten en zei:
''Kees maak je niet druk, ik ken jou uit je vroegere leven. Een engel uit de hemel heeft mij naar je gestuurd. Je bent ver voor de geboorte van Jezus Christus geboren en door reïncarnatie steeds in een andere gedaante terug gekomen. Dat komt omdat God jou het eeuwige leven heeft gegeven. Vreemd hé, dat je naast je eigen ik zit. Bij God kan alles.

Moet je horen, jij hebt geleefd in de tijd van Epicurus, een Griekse filosoof tussen 341-271 voor Christus. Hij verkondigde jou, dat geluk het hoogte goed is, maar niet bedoeld als genotzoeker, die alleen maar naar lust streeft. Hij bedoelde lust van geestelijke aard. Ze hebben je gevolgd vanuit de hemel en vastgesteld, dat je te veel eet en dat genot levert maagpijn op en pas op voor wulpse Alie die vaak bij je op visite is in je dromen. Kappen daarmee, ouwe.

Je moet sober leven, dus water en brood en fruit is gezonder voor jou. Een goede eigenschap van je is, dat je niet streeft naar bekendheid en rijkdom. Dat geeft alleen maar onrust. Een andere vraag Kees, heb je nog worst in huis, nou heb ik honger. Ik heb je vanmiddag al gevolgd in de supermarkt en zag, dat je een heerlijke sappige Gelderse rookworst heb gekocht. Mag ik die hebben.''

''Oké hond Kees, ik ga mee naar de keuken en ik zal de worst lekker warm maken. Nog wat, hoe ben je dan binnengekomen in mijn huis.''
''Ik heb je opgewacht tussen de struiken voor je huis en toen je vrouw afval in de vuilnisbak gooide ben ik naar binnen geglipt en heb mij verstopt onder de trap. Ik ben effen in slaap gesukkeld en schrok toen jij uit het toilet kwam. Ik ben toen snel de trap opgerend en heb mij verstopt achter de wasmachine in de doucheruimte. Ik had opdracht van de engel jou pas in de nacht wakker te maken. En nu wil worst.''

Schrijver: kees niesse, 11 nov. 2014


Geplaatst in de categorie: emoties

4,0 met 1 stemmen 136Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 nov. 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Gewoon blijven ademen, Kees, gewoon blijven doorademen. Kuurtje dat je van de dokter kreeg even afmaken, de bijwerkingen gaan weer over. Daarna zet je een pot koffie, kom ik eens een bakkie halen. Niet schrikken als je een kat aan de deur hoort miauwen. Die loopt vaak met me mee, al een paar eeuwen op zoek naar een doosje. Maar dat is weer een heel ander verhaal.
Naam:
Kees niesse
Datum:
11 nov. 2014
Paddenstoelen heb ik echt niet gegeten, Gabriëla. Toch zag ik een hond. Ik maak mij zorgen. Gebruik wel prednison wegens ademnood.
Naam:
Kees niesse
Datum:
11 nov. 2014
Geachte Joanan, ik gebruik sinds kort prednison, vanwege ernstige ademnood. Zou dat bewustzijnsstoornis kunnen veroorzaken?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 nov. 2014
Wie immer hoogst vermakelijk en met verborgen wijsheden. Ik geloof sterk in paranormale verschijnselen, kameraad Kees, maar onder ons gezegd, het heeft toch ook iets van een op handen zijnde delirium tremens, waarbij ook vaak de gekste dieren gezien worden. De borrels iets meer met Turkse koffie afwisselen misschien?...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
11 nov. 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Dat krijg je ervan als je teveel paddenstoelen eet, Kees, dan krijg je zomaar vorige levens terug in je dromen. Wel lief zijn voor de hond, die je andere zelf is. Hij had immers een belangrijke boodschap voor je.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)