Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ballonvaart: de waarheid (2)

De ochtendgloren ziet Rachel nu kleurrijker dan de afgelopen drie maanden. De koude dagen in december zijn weer warm met een verlicht brein.
Begin van de herfst begon zo mooi. Rachel werd gevraagd door haar Sylvia om in het huwelijk te treden, dit na zeven jaar samen te wonen.
Nu past alles op zijn plaats. Na drie maanden dagelijks een vol brein met tranen van verdriet te hebben gehad. Nachten die onrustig waren met om het uur wakker worden en op dat moment niet de warmte te voelen van een arm om je heen. Door die weinig nachtrust stond Rachel op de rand van een burn-out. Maar daar paste zij zich voor! Rachel ging juist naar haar werk voor de afleiding.

Rachel dacht aan de prachtige nazomeravond van 22 september 2012. Ze werd op die dag bedolven door romantiek en diepgaande emoties. Maar na realistisch na te denken begreep Rachel dat ene detail dat Sylvia laat thuis kwam. Toen vertelde ze dat er een omleiding door een verkeersongeval was. Maar de waarheid was dat ze van twee walletjes zat te eten. Sylvia had toen twee maanden een relatie met een man. Zij had hem leren kennen tijdens een BHV training op het werk. Met het onderdeel reanimatie maakte zij grapjes met zijn tweeën over het beademen. Zo onschuldig en speels zij is schoof zij de pop weg en ging ze voor de knieën van de man liggen.
Terwijl Rachel hieraan dacht zag ze voor zich hoe dat eruit zag. In gedachte zag Rachel haar liggen met taillemaat achtendertig en altijd met drie knopjes los van haar blouse, zodat haar glanzende decolleté zichtbaar was. Met gesloten ogen lag Sylvia op de grond.
Rachel bleef in haar gedachte en dacht aan Sylvia haar woorden.
Sylvia vertelde: “Rachel, je vraagt naar details hoe ik de vlinders in mijn buik voelde”.
Rachel luisterde apathisch met rode ogen.
Sylvia ging verder: “ Ik moest twee minuten wachten totdat ik door een tinteling op mijn lippen die mij bracht naar een droom dat ik diep in mijn onderbuik voelde. Ik raakte van dat gevoel niet los. Vandaar heb ik na een week een afspraak met hem gemaakt. En we hadden vele raakvlakken. En dat is twee maanden geleden”.
Rachel liet een verstandige stilte vallen.
“Ben jij nu de wijste vrouw”, zei Sylvia geagiteerd.
“Ik ben eerlijk, ik vertel de waarheid”, zei Sylvia steeds harder.
Met opgetrokken wenkbrauwen reageerde Rachel fel: “eerlijk!”
“Je hebt mij twee maanden bedrogen!” Een droevige zucht kwam van Rachel na deze zin.
In lettergrepen zei Rachel: “je hebt mij gevraagd ten huwelijk”.
“Ik wist niet dat ik die lusten als prettig zou ervaren, maar ik kon het niet aan je vertellen omdat ik van je hou. Ik hou nog steeds van je”, vertelde Sylvia.
Verbaasd keek Rachel en zei: “Luister je nu goed naar wat jezelf zegt?”
Rachel ging zitten in haar fauteuil. En vroeg: “wat wil je nu Sylvia?” Rachel herhaalde haar zin op een rustige toon: “wat wil je nu van mij, Sylvia?”
Sylvia zuchtte diep en plofte op de bank. Ze staarde naar de grond en realiseerde dat haar daad vervelende gevolgen kreeg. Ze dacht: “waarom hebben romantische films die zij keek een beter geschreven einde.

Schrijver: Alexander v/d Zande, 21 dec. 2014


Geplaatst in de categorie: liefde

4,3 met 3 stemmen 125Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Alexander
Datum:
22 dec. 2014
Email:
fernando2872msn.com
Dankjewel voor de vergeving, Gabriëlla.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
22 dec. 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Deze keer geloofde ik het verhaal weer. Hier en daar een tikfout, maar dat is je graag vergeven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)