Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Oudejaarsavond

Gelukkig waren de boodschappen op tijd gebracht en kon ik een paar oliebollen voor mezelf bakken. Net op het moment, dat ik beslag wilde gaan maken ging de telefoon. Het was wulpse Alie, een buurvrouw die verderop woont. Ze zei:
''Kees, ouwe jongen, vind je het goed, dat ik vanavond bij je komt. Ik ben ook alleen, want mijn vriendin heeft mij verlaten, ze heeft nou weer een kerel.''

''Dat vind ik hartstikke leuk van je. Ik was net van plan beslag te maken voor een paar oliebollen. Ik eet er vier achter elkaar op. Mijn moeder bakte ze pas tegen elf uur avonds en toen het vuurwerk begon om twaalf uur kreeg je er een paar met poedersuiker erop. Als kind zijnde mocht ik buiten geen vuurwerk afsteken, wel in de kamer een sterretje. Een kerstboom hadden we ook niet, maar wel een paar kersttakken achter een schilderij. Alleen de radio stond aan, want televisie was er nog niet.''

''Kees, je hoeft geen oliebollen te bakken, ik heb bij de warme bakker een zak vol gekocht met krenten, rozijnen en sukade. Ze zijn heel lekker. Ook neem ik wat lekkers mee bij de borrel. Ik weet dat je gek bent op zoute haring, ik neem er een paar mee, lekker met uitjes en zuur. We maken er een bonte avond van, ouwe. Tot straks, ik kom om half acht. Ajuus.''

Wat was ik blij, gelukkig niet weer alleen op Oudejaarsavond. In dit gat is niks te beleven. In het dorp waar ik woonde was altijd gezelligheid, maar we moesten weg, omdat de woningen plaats moesten maken voor nieuwbouw. Veel lol heb ik gehad met Wouter en Mien, een oud stel. Ze hadden vaak ruzie met elkaar, omdat hij flikflooide met de jonge gescheiden buurvrouw Carla. Als scheidsrechter moest ik dan optreden om ze bij elkaar te houden. Mien was een grote en dikke vrouw en hij een klein miezerig manneke met een grote smoel. Mien was vroeger bewaakster in de gevangenis van Assen en werd verliefd op Wouter, een inbreker.

Tegen half acht stopte de Daf van wulpse Alie voor de deur. Ik deed de deur vast open en ze begroette mij met klapzoenen op beide wangen. Ik werd er verlegen van. Ze zei:
''Zo Kees, heb je een schaal voor de oliebollen? Verder legde ze op de aanrecht een pakje met vier haringen, een zakje met uitjes en een paar zure bommen en een paar slaatjes. Het water liep al uit mijn mond.

Ze zag er sexy uit in haar korte zwarte jurk en zwarte nylons. Toen ze tegenover mij ging zitten zag ik die roomkleurige dikke dijen van haar. Ze wordt niet voor niks wulpse Alie genoemd. Ze is een sterke vrouw. Als ik jonger was geweest zou ze mij veel geluk en vreugde hebben geschonken, dacht ik. Ze is eerlijk en helpt mensen die niets hebben. In de liefde heeft ze niet veel geluk gehad. Haar man, een bokser, sloeg haar tot bloedend toe en toen ze de liefde vond in een lesbische verhouding met een veel jongere vrouw, ging dat ook mis. Met mij heeft ze een platonische verhouding, dus zonder een seksuele begeerte.

De avond hebben we gezellig samen doorgebracht. Ze stelde voor de televisie aan te zetten op de ARD, de Duitse televisie met veel muziek. Ik vond het prima. Bij de koffie aten we die heerlijke oliebollen en later op de avond schonk ze na een paar biertjes de jonge klare met de hapjes en stukjes zoute haring waarop een stokje met een Hollands vlaggetje. Ze smaakte voortreffelijk.

Toen het twaalf uur werd hoorden we in de verte het vuurwerk boven de stad Assen. In het dorp verderop ook, maar bij mijn huis was het stil. We omhelsden elkaar. Ik kreeg een paar ferme zoentjes en zij moest bukken, dat ik haar ook kon zoenen en gelukkig Nieuwjaar wensen. Daarna hebben we nog koffie gedronken met een oliebol. Ze bleef slapen in het logeerbed.

Schrijver: kees niesse, 6 januari 2015


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

3.0 met 1 stemmen 198Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)