Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Restjes overgebleven eten

Gisteren heb ik visite gehad van Wouter en Mien. Toen de straat nog bestond waren dat mij overburen. Ze wonen nu in Assen. Ze bleven eten en slapen en zijn vanmorgen weer met de bus naar huis gegaan. Het was heel gezellig en hebben we oude herinneringen opgehaald en natuurlijk gelachen. Het waren geen grote eters meer, dus heb ik vlees en aardappelen overgehouden. Ik vond het zonde eten weg te gooien, dus dacht ik aan wulpse Alie, die lust wel wat.

Ik belde haar op.
''Hallo Alie, ik heb een vraag. Gisteren heb ik visite gehad en ze hebben hier warm gegeten, maar ze aten niet veel. Nou heb ik aardappelen en vlees over, weet jij daar wat van te maken voor ons tweeën?''
''Natuurlijk ouwe, ik kom naar je toe. Ik zit hier toch mij te vervelen. Heb je uien en paprika in huis? Ik heb nog een bakje champions staan. Samen met de rest maak ik er iets lekkers van. Van de aardappelen maak ik eenvoudige salade. Ik neem spullen mee om het maken. Zet maar vast koffie, ik kom zo. Dag schat.''

''Hartstikke fijn Alie, tot straks.''
IK ging vast koffie zetten op de ouderwetse manier. Een kwartier later hoorde ik haar Daf al.
Na de koffie ging ze meteen aan het werk. Het vlees sneed in kleine stukjes en bakte het in een beetje boter. In een ander pannetje fruitte ze een fijn gesneden ui en paprika en natuurlijk de champignons en ook nog stukjes tomaat. Ze deed het vlees erdoor met nog wat zout en peper.

Van de gekookte aardappelen maakte ze snel een salade. Ze maakte eerst een slasaus van mayonaise, citroensap, zout en peper. Verder nog klein gesneden ui, stukjes augurk, paprika en tomaat. Ze mengde het met de blokjes aardappel en zette het in de koelkast voor vanavond bij de borrel.
Het vlees aten we als lunch warm op geroosterde sneetjes brood met een kop kippensoep. Het smaakte heerlijk. Alie is daar een ster in.
Zo hadden we toch nog een plezierige dag.

Schrijver: kees niesse, 21 jan. 2015


Geplaatst in de categorie: voedsel

4,0 met 1 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)