Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mijn armoedje opgevijzeld......?

"Ik kom voor meneer Janssens", verklaarde ik nadat ik de deur van het biljartlokaal in het Wijkcentrum geopend had.
De genoemde persoon trad onmiddellijk naar voren uit de rij van heren die hun beurt zaten af te wachten rond de biljarttafel.

Het Wijkcentrum "De Ypelaer" is opgetrokken uit krijtwitte baksteen en toont zeker tekenen van een architectuur die de naam "Nieuwe Zakelijkheid" draagt.
Het is merkwaardig geïsoleerd gesitueerd in Tilburg Noord in een weids en ruim park met uitgestrekte groene gazons en bereikbaar via een "allee" omzoomd door geknotte bomen waarvan ik de naam niet ken en die ogenschijnlijk beschermend het pad overhuiven. Vele herinneringen uit een lang vervlogen tijd verbinden mij met "De Ypelaer". Herinneringen aan rommelmarkten in de grote (toneel)zaal die momenteel vaak voor andere doeleinden wordt gebruikt en herinneringen aan zomerse dagen met een vriendin, luierend in het groene gas bij de waterpartij in het park.

Meneer Janssens is hartelijk, bereidwillig en sympathiek. Misschien kan er iets gedaan worden aan mijn armoedje via het lidmaatschap van de KBO, misschien kan de zorgwekkende toestand opgevijzeld worden, al is met maar met enkele euro's per maand. Dankbaar schud ik hem de hand ten afscheid.....

Schrijver: I. Broeckx, 23 feb. 2015


Geplaatst in de categorie: geld

3,5 met 2 stemmen 93Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 feb. 2015
Ik denk dat velen met mij niet weten wat de KBO is. Opgezocht: Unie van Katholieke Bonden van Ouderen. De grootste seniorenorganisatie van Nederland. Daar valt volgens mij als lid geen geld te halen. Je moet wel erg wanhopig zijn om hen om enkele euro's te smeken. Ik denk dat je meer succes bij de voedselbank en de gemeenteregelingen hebt, al is dat laatste ook behoorlijk dwars gaan liggen, dankzij de VVD-bestuurders. Je hebt meneer Janssens voor niets bedankt...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)