Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Met de BoodSchappenPlusBus op stap (vervolg)

Het is een stille, grijze novemberdag als de BoodSchappenPlusBus van start gaat bij "De Reyshoeve", een bejaardencentrum in de Tilburgse wijk "De Reeshof" en als zij koers zet naar het Winkelcentrum Wagnerplein met "aan boord" drie oudere, grijsharige dames, een vrijwilliger als chauffeur, een eveneens vrijwillige begeleidster en ikzelf, verslaggeefster voor een Wijkkrant.

Nu hebben de dames, die gewoonlijk gebruik maken van scootmobiel en rollator, een uitgelezen kans om wat spulletjes van hun gading uit te zoeken zoals heerlijke cranberrypaté (waar je normaal niet zo gemakkelijk aan komt), perssinaasappelen van Albert Heijn (met niet al te dikke schil) en een mooie trui van Sengers (maat XXL). De prijzen van de melk, van de vla en karnemelk worden in de supermarkt nauwkeurig geïnspecteerd en tot op de cent berekend; het zou eens een paar centen duurder zijn....
De arme schat met wie ik de boodschappen doe en wier echtgenoot is getroffen door een halfzijdige verlamming en aangewezen is op georganiseerde dagbesteding, is me zó dankbaar voor deze kleine, àl te kleine gunst dat ze later, in een lunchroom, een kop thee voor me betaalt.
En daar, in de lunchroom, komen ook de verhalen los over de zoons, de dochters, de kleinkinderen, zo dierbaar, zo vertrouwd en geliefd en het leed wordt gedeeld, het onmenselijke, bittere leed om de sterfgevallen, om de ziektes en ongelukken, die met kwistige maar misdadige hand uitgedeeld worden door een Onbekende.
Het duivelse noodlot slaat steeds maar weer toe in het hart van de tedere liefheid.....
Er bestaan plannen voor nieuwe uitstapjes naar de kerstmarkt in de grotten van Valkenburg en naar Zaltbommel, voor een boottocht met koud buffet.
Mij, de journaliste en vrijwilligster, is men dankbaar; men komt in de krant.....

Schrijver: I. Broeckx, 8 mei. 2015


Geplaatst in de categorie: ouderen

4,3 met 3 stemmen 102Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
9 mei. 2015
"de ziektes en ongelukken, die met kwistige maar misdadige hand uitgedeeld worden door een Onbekende"

Prachtig geschreven.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 mei. 2015
Bij primitieve volkeren waren/zijn de oudste mensen vaak in aanzien vanwege hun levenservaringen en wijsheden. In onze moderne cultuur worden ouderen afgeschreven en als overtollig ervaren. Jong zijn en jong blijven wordt verheerlijkt. Om depressief van te worden, zo gênant.
Prachtig, hoe je hiermee de eerbiedwaardige oudsten hun waardigheid terug schenkt!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)