Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ook op Moederdag raakte hij haar niet aan

Ik sprak laatst in de supermarkt een vrouw, die mij altijd vriendelijk aankeek. Ze had pas haar dertigste verjaardag gevierd. Ze ziet er leuk uit, slank, mooie blauwe ogen en lang blond haar. Ze vertelde, dat ze van haar eerste man gescheiden was, want hij hield het met de buurvrouw. Toen ze op de tweede zondag in mei, dus op Moederdag, in het ziekenhuis lag voor een operatie is ze verliefd geworden op een verpleger, die wel twintig jaar ouder was dan zij.

Ik snap nog niet waarom zij mij dat allemaal vertelde. Ze zei ook nog, dat ze met hem, Huub heette hij, getrouwd is. Tijdens de verpleging was hij altijd heel lief voor haar en als hij nachtdienst had mocht zij zich verheugen, dat hij KTD toepaste, dus hij had grote aandacht voor kont, tiet en doos, maar na een aantal jaren had hij geen aandacht meer voor KTD, ook op Moederdag niet.

''Ontbijt op bed bracht hij niet en een beurt kreeg ik ook niet meer. Mijn vorige vent deed dat wel, maar daarna ging hij naar de buurvrouw en die kreeg misschien ook een beurt, weet ik veel.''
Ik kreeg een vreselijk lachbui toen ze dat mij vertelde bij de slagersafdeling.
Ze bleef maar doorkletsen en keek mij hitsig aan, en zei:

''Vroeger werd mijn moeder op Moederdag beter verwend door mijn vader, ze kreeg altijd een lekker ontbijtje met een gekookte ei en daarna ging de slaapkamerdeur op slot en hoorde je het bed kraken. Dat gaf mij een gevoel van liefde voor elkaar. Mijn ouders hielden van elkaar. Mijn Huub was in het begin ook zo, maar de laatste jaren niet meer, ook geen seks.''

Haar verhaal greep mij diep aan, maar wat kon ik doen? Niets eigenlijk, maar ik was wel nieuwsgierig en op mijn hoede. Ze vertelde verder:
''Ik durfde hem daarover niet te vragen. Misschien heeft hij wel een ander, dacht ik. Bij onze dagelijkse omgang is er niets aan de hand. Huub is gewoon vriendelijk en we gaan vaak samen boodschappen doen.

Vroeger in bed haalde hij mij altijd aan. Een zoener is hij nooit geweest, maar hij streelde mij altijd voor het slapen gaan. Dan gleed zijn hand zachtjes over mijn buik en borsten en kriebelde aan mijn oren. Dat vond ik heerlijk.''

Ik kon haar alleen het advies geven om met hem erover te praten en zelf eens het initiatief te nemen. Sommige mannen willen dat, maar dat durfde ze niet, bang een flater te slaan.

Ik heb het vermoeden, dat veel echtparen zo leven. Ze raken elkaar nauwelijks nog aan. Dat is toch vreselijk. Iedereen heeft toch behoefte aan liefde. We moeten meer aandacht voor elkaar hebben, houd je man of vrouw eens lekker vast en knuffel elkaar. Dat geeft een warm gevoel en geborgenheid. Ga samen de natuur in en pak eens een bloem. Bekijk dat wonder van de natuur. Leef bewust en geniet van je omgeving. Wees zelf vreugde, want dat geeft anderen ook blijdschap.

Schrijver: kees niesse, 10 mei. 2015


Geplaatst in de categorie: moederdag

4,0 met 1 stemmen 1.262Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 mei. 2015
Ja, Kees, meer knuffels en seksplezier zou heel wat sociale disharmonie oplossen, maar het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig paranoia, wantrouwig en vreesachtig is. Alle New Age therapieën ten spijt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)