Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De herhaalde geschiedenis

Nog net geen twee maanden is het ventje, mijn kleinzoon, een hummeltje dus en op een verjaardag gaat zo'n kleintje van hand tot hand. Logisch want iedereen moet hem bemoederen, beknuffelen, bevoelen en aanschouwen. Allemaal hartstikke normaal (denk ik) alhoewel ik er wel eventjes bij zeg, zonder iemand voor de kop te stoten, dat mijn koters op die twee-maanden leeftijd gewoon op hun bed lagen, oftewel, in hun ledikantje.

Er alleen uitkwamen voor een fles, maar de tijden zijn veranderd en zo, gaat deze smurf van hand tot hand. Als de dag vordert en iedereen zo langzaamaan naar huis gaat, volgegeten voldaan enz. de deur uitgaan, wordt het allengs rustiger in huis. Slechts de jarige job blijft met haar twee broertjes over, waarvan dus die ene van twee maanden.

Als ook die twee naar bed gaan, blijft het flessen-kind over en wordt bij oma (mij dus) op schoot gedeponeerd. Hij is een tikje van slag en ik probeer hem te sussen, zachtjes pratend met de gekste woorden van uch Uhhh enz., iedereen die een oma met een kleintje op schoot heeft gehoord, weet precies welke babytaal er wordt gevoerd, denk ik dan toch, maar afijn, het jochie zit iets niet lekker en als ik hem iets omhoog hou, blijkt dat ie dat juist weet te waarderen?

Hij spuugt me helemaal onder! Het toeval wil dat ik een blouse aan heb met een V hals, en zo loopt de complete kots zo mijn decolleté in. Een zeer ranzig gevoel, dat zeg ik je. De ouders liggen in een deuk en ik voel de drab zo richting navel lopen, heel goor! Ineens krijg ik een déjà vu want jaren en jaren geleden deed een van mijn eigen kinderen bij zijn oma precies hetzelfde, ook zij was de klos. Maar ja dat was toen en ik zat NU.

Mijn zoon staat te brullen van de lach en ik zeg alleen vernietigend 'pak of het kind of geef me iets om schoon te maken', want zo langzaamaan voelde ik me degene die het kind gebaard had, zoveel vocht kreeg ik over/ en door me heen. Een vochtig einde van een kinderverjaardag!

Schrijver: An Terlouw, 17 mei 2015


Geplaatst in de categorie: geschiedenis

4.0 met 1 stemmen 75Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)