Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Kermisimpressie(s) 2015

Op een serene, rustige dinsdag in juli 2015, waarop de temperatuur tijdens de middaguren niettemin opliep tot 26 graden Celsius vond mijn jaarlijkse kermisbezoek plaats.
De roze loper lag nog uitgespreid over de Spoorlaan en een enkele roze ballon dartelde nog over het kermisterrein ter herinnering aan het feest van de vorige dag. De emancipatie van de homo's en lesbo's kan niet meer uitblijven.

De bevolking is op de been, bezet de terrassen en paradeert erlangs.
Op het overvolle terras vóór "Café Karel" is nog wel een plaatsje voor de eenzame scribent die ik tegen wil en dank ben of geworden ben na lange jaren.
De serveersters laveren tussen de houten tafels en rieten stoelen met op één hand hun dienblad. "Alles naar wens?" vraagt men met een brede glimlach.
Daar buldert een grote pop, een mansfiguur, een zwarte mannetjesputter, vlak vóór het terras en hij grijnst met een brede rij witte tanden.
Het belooft de sensatie van je leven te zijn het spookhuis te betreden, zoiets zul je nooit meer vergeten! In zijn kasteel ontmoet je de meest gruwelijke dingen! Je ontmoet heksen, geesten en demonen!
Een bontgekleurd treintje volgeladen met kinderen beweegt zich voort op een hoog spoor in de verte en een gigantische schommel werpt zich enthousiast ten hemel.
En een klein, lichtgeel metalen koepeltje is nog juist zichtbaar en draait haar rondjes ter bekroning van een andere attractie....

Willem II ziet het allemaal rustig aan, onaandoenlijk als altijd, vanaf zijn hoge stenen sokkel, al twee eeuwen, nergens van opkijkend. Zijn stad en zijn bevolking doen niet minder, laten zich kennen, laten van zich horen, leven zich uit.....

Schrijver: I. Broeckx, 25 juli 2015


Geplaatst in de categorie: feest

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 490Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)