Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Fout of goed; wie zal het zeggen

We maken allemaal fouten, jawel hoor iedereen maakt fouten en soms heel soms kom je die fout gelijk tegen, een foutje in de vorm van: oeps zout vergeten te doen op de inmiddels gare aardappels, tot een iets groter foutje of mega blunder, je kunt ze allemaal voorbij zien komen, of tja, je bent ziende blind, dat kan natuurlijk ook.

Er zijn mensen zat die fouten maken bij de vleet maar zich daar totaal niet van bewust te zijn, nee, dat lijkt me errug zeg, het lijkt me rampzalig als je fouten maakt, daar bijvoorbeeld op gewezen wordt ( subtiel dan natuurlijk) en daar verder niks maar dan ook NIKS mee doet. Je leert er dus niet van, is dus dan een soort van verloren zaak, want tja, van je fouten KUN je leren, maar als een eventuele betere oplossing niet tot je doordringt, dan heeft het dus geen zin om iemand te wijzen op zijn/ of haar fouten, nietwaar?

Kijk een simpel voorbeeldje is: dat ik tegen een lieve, dierbare vriendin zeg: dat kun je beter anders formuleren want het zou wel eens anders kunnen overkomen. Haar reactie was: meid je hebt GELIJK, en nou hoef ik niet altijd gelijk te hebben ( misschien heb ik dat wel maar da's tussen ons) maar het klinkt aardig als mensen wat aan je opmerking hebben, ze LEREN zogezegd iets en dat heeft niks met leeftijd te maken hoor, echt niet.

En dan heb je de lichting ( ik noem ze gevaarlijk) mensen die ALTIJD gelijk hebben, die manipuleren, die hun omgeving een RAD voor de ogen draaien, die ONEERLIJKHEID op hun voorhoofd hebben staan die een gevaar zijn voor de omgeving. Want weet je: mensen kunnen liegen, mensen kunnen bedriegen, mensen mogen en kunnen hun omgeving in de maling nemen, maar wanneer mensen fouten maken de diezelfde fouten " in herhaling" doen, DAN praten we over gevaarlijke situaties en gevaar, daar moet je niets mee te maken willen hebben, manipulatief, ook al niet, nee je blijft leren elke dag opnieuw door schade en soms ook een beetje schande.

Zo kwam ik een poosje geleden een stukje op de site tegen wat zomaar door een bekende geschreven zou KUNNEN zijn, het is niet meer te vinden niet meer terug te halen en dat is nou jammer, want het was een EERLIJK HARD EMOTIELOOS en ook gevaarlijk stukje, maar voor de persoon in kwestie op dat moment een soort van uitlaatklep die NIET snapte dat mensen hier hun ziel en zaligheid neer zetten, die hier hun hart opengooien maar die bovenal EERLIJK zijn en DAT zouden meer mensen moeten doen.

Schrijver: An Terlouw, 7 aug. 2015


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3,0 met 2 stemmen 70



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Alexander Peters
Datum:
7 aug. 2015
Mooi gezegd

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)