Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het nieuws

"Goedendag dames en heren, een tasjesrover heeft op het Spui in Amsterdam een tasje van een vrouw geroofd.
In haar tas zat verstopt een enkele schoen voor haar linkervoet, een damesspiegel, een droomboekje en een scheidsrechtersfluit.
De dief is opgehangen aan handen en voeten aan de spits van de Westertoren in Amsterdam.
Hij huilt daar in de donkere avond."

"Het volgende bericht komt uit Washington.
In het Witte huis staat de tafel scheef, zwiept de kroonluchter aan een groot snoer hangende uit het plafond heen en weer en op het bed van de president loopt een rat met grote knaagtanden.
In de vergaderzaal worden smoezelige spookjes waargenomen.
De president heet Henkie Henkebril en zoals we weten van de voorafgaande presidenten van de VS IS DAT BIJNA ELKE PRESIDENT EEN HUISDIER HEEFT ,MEESTAL EEN HOND OF EEN POES, maar Henkie Henkebril heeft als huisdier een naakte molrat, dat is een van de meest lelijke en afzichtelijke dieren die er bestaan. De roddelpers en de damesbladen weten er compleet geen raad mee.
Volgens psychiaters en psychologen kan dit wijzen op het zeer nederige en meedogende karakter van Henkie Henkebril die ook nog eens een IQ heeft van 45,dat is extreem laag."
"Henkie vergeet de gaspitten in het witte huis niet uit te doen!"

Er volgde nu het testbeeld op televisie.
Het beeld bestond uit een cirkel met daarin blauwe rechthoeken in een ovaal, rode ruiten, groene bollen en golfjes van grijs en roze onderwijl werd er een klassiek muziekje ten gehore gebracht.
De televisiekijkers deden de buis maar uit want het duurde bijna een halve dag. Slechts enkele kijkers bleven deze beproeving doorstaan. En toen zagen ze weer het vervolg op het nieuws. De nieuwsvoorlezer vervolgde met een lang gezicht, met een mond die hij zo goed als mogelijk rondde, zijn handen op de schoot leggende, en af en toe zijn blik werpend op zijn driedelig pak.
Hij mompelde voor de televisiekijker bijna onverstaanbaar tussen de regels door het volgende: "Het is nu volle maan in het sterrenbeeld vissen, op de zon is een moedervlek te zien, in Ukkel het zonneobservatorium zijn ze in paniek, de wereld is zondig, alleen kinderen en dieren kunnen de wereld nog redden en oude vrome vrouwen biddend en lieve liedjes zingend in de kerk, de moeders die hun lieve kinderen met liefde hebben geboren laten worden krijgen de zegepalm, vissen hebben de vorm van een ruit, deze paus is de laatste paus, engelengeduld is bijna op, Wenen, oh Wenen zondigt niet meer!"

"Nu de drugssnuffelhonden hebben in een pak jozozout van een punker thuis op zijn slaapkamer plakken hasj gevonden.
De drugsverstopper is inmiddels aangehouden.
De verdachte had drie haren onder zijn neus.
Wat een ellende allemaal!
Lieve help de grote alpenmarmot woelt Zwitserland om.
Met zijn reuzenklauwen woelt hij onder de Matterhorn.
En er worden al kruizen van goud aan de hemel gesignaleerd door de vrome mensen daar!"
Parels van zweet liep er over het gezicht van de nieuwsvoorlezer,en het bloemetjesbehang op de achtergrond scheurde.Een gekke vent die zomaar in de opnamestudio kwam gooide uit een bloemenvaas water op het bloemetjesbehang.

De nieuwsvoorlezer vervolgde het nieuws.
"Voor het eerst zijn kolbleis, dat zijn een soort vissen, onderzocht onder water naar hun vissentaal.
Dit zeggen ze in hun kolbleitaal: "tjoue, bleuppah, lief,lieve Jezus en Maria komen terug, zoetthuh Wim koop een pak Vim, blueppah,we hebben geen schoennuh, en geen sokken aan, bloeh,bleup,blueppah,kaarsje aan voor pa en ma,en voor oma,bluepph, roerrigeh tieden, vrouwehhh heb zachtte borsten voor de lijdenden, ach en wee, ach, zoettuh dikke vlezige lippen hebben wij, zoetthehenehe hartjes klop,klok,klop. Kiewdeksels van ons heen en weer, wij onderwaterruitenvissen met vinnen,en een PLATTE NEUS EN KIN,OGEN MET ALLEEN MAAR STIPPEN ZO NEDERIG EN EENVOUDIG ACHTER DOEKJES EN GORDIJNEN.
We houden ook veel van arme zoete mannen. Wij hebbeehhh blueppah,moeh,omoe,de vorm van een ruit. En heb alstublieft zachte hoofden.
De vissenhaken in deze tijd, ze worden geworpen in de open monden van de gevangenen achter tralies door de visser van God.Ja vele gevangen mannen met opengesperde monden krijgen een vissenhaak in de mond. En ze worden opgehesen naar de hemel. Dat is de eindtijd".

De nieuwslezer:"Nu we gaan voor het laatste nieuws over de naderende komeet die de aarde zal treffen naar Moskou want daar is breaking nieuws.
Ik zal nu via de telefoon proberen contact te leggen met onze journalist in Moskou wat er nu gebeurt.".
"Hallo versta je mij Igor?"
"Ja Hendrik Jan Matthijs hier in Rusland lanceren ze nu grote raketten met bloedrode neuzen die op weg gaan naar de grote gevaarlijke komeet.
De raketten zien er uit als grote zuurstokken die je op de kermis kan kopen.

"Ze willen de raketten op de komeet afvuren om de komeet te vergruizelen voordat hij de aarde raakt."
"Nu het komt allemaal wel weer goed,terug naar u nieuwsvoorlezer!"
"Tot slot dames en heren,voordat ik u goedenacht wens gaan we naar Henk Kruidenboter voor de stand op de aandelenbeurs.
Daarvoor heb ik een telefoonverbinding nodig en een telefoon met douchekoppen.
Dag Henk kun je me horen?"
Ja Hendrik,ik sta nu voor dat verschrikkelijke beeld van Mercurius de God van de handel.
De koersen gaan nu als volgt: drop 2 euro 20,pannenkoekmeel 3 euro 10,koper 4 euro per pond, zilver 3 euro 36, takkenbossen 5 euro en twee cent, een kilo tomaten 4 euro bij de gruyter, pakje boter halvarine 5 cent, nootmuskaat per honderd gram 55 cent,tandpasta zonder tandenborstel 2 euro 59,zonnebrandolie per tube 5 euro, japon met sterren 5 euro, een paar schoenen 47 euro, een muts tegen de kou in de winter 2 euro, een schaatsmuts 3 euro en drie cent, een paar voetboeien 4 euro en twee cent, een pak roggemeel 7 cent en een halve cent.

Schrijver: cornil, 30 aug. 2015


Geplaatst in de categorie: tijd

5,0 met 1 stemmen 121Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)