Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

858.000 rijken in ons land

850.000 mensen die " tot de rijken horen" van ons land, dat is heel veel, 850.000 mensen die geen muntje hoeven om te draaien vooraleer ze hem ( misschien ) uitgeven, 850.000 mensen waarvan de maand niet te kort is, 850.000 mensen die niet af zitten wachten tot ' hun geld gestort is'. 850.000 mensen die niets te kort komen, maar juist teveel hebben.

Die 850.000 mensen hoeven nooit nee te zeggen tegen leuke dingen, hoeven nooit te laten horen dat " iets niet kan" hoeven nooit ( voor eventjes) te lenen bij een ander omdat het einde van de maand net niet gehaald wordt, die hoeven zich nooit af te vragen of sporten voor kinderen wel kan, die 850.000 mensen hebben domweg geen financiële zorgen.

En weet je: het doet er niet toe, of ze zich er de blubber voor gewerkt hebben, want dat hebben we allemaal ( bijna dan) het doet er evenin toe, dat ze misschien wel weggeven aan goeie doelen, want ook dat doen we allemaal ( bijna dan) maar moet je eens indenken: 850.000 mensen die rijk zijn met hoofdletters en gerekend op de zestien miljoen inwoners van dit land, exclusief de toestroom van de vluchtelingen, want nog even en we zitten misschien wel op zeventien miljoen inwoners ( ik zeg maar even geen Nederlanders want de vluchtelingen hebben dan deze status nog niet natuurlijk) die enorme groep die dus een enorm inkomen hebben en geen financiële narigheden kennen, zouden krom of recht gezien makkelijk wat kunnen delen?

Zouden ze er wakker van liggen? Ja dat denk ik wel, want tenslotte zou Dagobert Duck dat ook, dus hou ik me maar met al die anderen bezig met het volbrengen van de maand, die altijd te lang is en zal proberen niet te denken aan die 850.000 mensen die barsten van het geld!

Schrijver: An Terlouw, 14 september 2015


Geplaatst in de categorie: geld

2.0 met 2 stemmen 102Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)