Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vandaag ben ik wat weemoedig

Vandaag ben ik niet zo in m'n hum, niet is m'n sas, evenmin zit ik echt lekker in m'n vel, wat een klinkklare onzin zit ik hier toch te typen. Maar weet je, ik ben vooruitlopend op: wat weemoedig aan het worden want ineens begrijp ik wat het betekent als mensen niet zo lekker zijn in de komende herfst veel beter. Mensen met de winterblues, mensen met een dip, omdat de zon te weinig te zien is.

Natuurlijk komt de zon elke dag op, maar mensen willen haar voelen! Op het gezicht het liefste want iedereen die de zon aan ziet komen heft het gezicht richting; juist ja, de ZON. En nou wil ik best proberen om de zon te zien, alhoewel er een partij wolken hangen, ongekend! Maar proberen wil ik het best wel. Alleen het kost me moeite, het kost me heel veel moeite al vanaf dat ik de column las dat misschien de stekker eruit gaat, waaruit?

Nou misschien wordt de stekker uit www.nederlands.nl gehaald...en weet je, de afgelopen jaren heb ik veel af moeten zien, de afgelopen jaren veel geleden, de afgelopen jaren behoorlijk ziek geweest, maar altijd was er een momentje dat ik naar beide sites trok, ook al, omdat mijn verhaal best bij mensen terecht kwam die zich herkenden in bij voorbeeld het borstkanker verhaal.

Maar sowieso in biografieën die van mijn vingers afkwamen, hartenkreten die recht uit mijn hart kwamen, en ik besef ineens dat ik in verleden tijd praat, natuurlijk moet dat tegenwoordige tijd zijn...want weet je: het is zo definitief, net zo definitief als de dodelijke sprong van een wanhopige man, vorige week vanaf de flat aan de overkant.

Het is een beetje (erg) deprimerend en dat zorgt voor het hummetje, de sas, het dip verhaal. Ik ben gisteren bezig geweest mensen de site op FB te zetten en te delen, heb de krant benaderd, het koninklijk huis gemaild, allemaal vanwege die dip. Ik wil niet in een dip zitten, ik wil eruit! Ik hou niet van een herfstdepressie en winterblues al helemaal niet.

Maar één lichtpuntje heb ik wel. Door mijn kansen hier op (beide) sites, deed ik mee aan een poëzieprijs en ik ben dus een kanshebber. Nou ZAL ik niks winnen, maar verloren heb ik ook nog niet. Gelukkig maar want ik ben al zoveel kwijt!

... Zaterdag 19/9 even na 11 uur uitzending van Kijk op Krimpen terugluisteren! Daarin praat ik over behoud van Nederlands.nl ...


Zie ook: http://Www.lokaleomroepkrimpen.nl

Schrijver: An Terlouw, 18 september 2015


Geplaatst in de categorie: emoties

3.5 met 6 stemmen 195Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Christelrekko@ziggo.nl
Datum:
22 september 2015
Het zou zo zonde zijn, er zijn veel mensen die hun verhaal even kwijt kunnen, ze schrijven dingen letterlijk van zich af, anderen lezen met plezier de verhalen, hartenkreten en columns; zo vormen zij zich hun mening, doen ervaringen op en leren waarderen. Al deze dingen betekent Nederlands.nl voor mij.
Naam:
inekebroeckx
Datum:
19 september 2015
Beste An en Joanan,
Ik heb ook drie jaar van mijn leven geïnvesteerd in de site! En, beste Joanan, ik heb je nooit gemaild maar wil je nu toch zeggen hoezeer je commentaar op mijn teksten gewaardeerd is!
An en Joanan, laat mij weten hoe we onze gezamenlijke intelligentie en schrijfvaardigheid
gaan inzetten voor onze site!
Naam:
An Terlouw
Datum:
19 september 2015
Joanan, dank voor je uitgebreide reactie. Ik ben vanmorgen live de column gaan doen bij Lokale Omroep Krimpen, maar net ervoor hield ik een " oproep pleidooi " voor beide sites, is terug te beluisteren en ik heb toevallig DIT verhaal als column de ether in gedaan! En ja ik heb TIG mails de deur ( iPad) uitgedaan, niks doen ligt NU op de deur mat. Ik BLIJF dromen dat het goed zal komen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 september 2015
An, gedeelde smart is halve smart, er zijn velen die deze site zullen gaan missen, waaronder ik natuurlijk, drie uur werk per beschouwing, verhalen en gedichten maakt pakweg 30.000 uur, is minstens drie jaar van mijn leven! Dag en nacht, de klok rond. Mijn bureaustoel is dan ook totaal versleten. Ik deed en doe het overigens met groot plezier en ik had/heb nog veel plannen klaar liggen, maar die zal ik dus moeten loslaten, als Johan inderdaad ons leven gaat vergallen. Heb je echt naar dat malle Oranje-stel gemaild? Die mesjokke LuckyTV-iconen? Lieverd, die Willempie kan met veel moeite de troonrede uit zijn strot dauwen, maar van taalkunst heeft hij echt geen kaas gegeten, laat staan dat hij onze site wil ondersteunen. Mijn aanwezigheid alleen al zal hem een rotberoerte bezorgen. En Maxima heeft meer met uiterlijk vertoon en pronkzucht. Misschien kun je de NRC inlichten, want die gaan voor diepgang en taalkundige betrokkenheid. Je komt er niet doorheen, An, want ze zitten allemaal op andere en volgens hen belangrijkere niveaus. Van mij mag je die poëzieprijs winnen en misschien kunnen we een bijeenkomstdag voor Nederlands.nl-gedupeerden organiseren! Met Johan als eregast, want hoe sneu ook, hij heeft ons wel al die jaren de mogelijkheid gegeven om onze zieleroerselen te publiceren en dat op een geweldige manier, waardoor hij een gigantische lauwerkrans verdient!... Soms gaan de mooiste dingen zomaar voorgoed voorbij. Dat is bitter, wrang en pijnlijk, maar we zullen er niet door onderdoor gaan!... We zullen leren opnieuw adem te halen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)