Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zware datum

Het blijft een zware dag het blijft een moeilijke dag want je bent er niet meer maar zou vandaag jarig zijn, het blijft hangen, ondanks dat je niet meer voorkomt op de verjaarskalender die hangt in de wc, op een goed moment vervang je zo'n ding en nou had ik natuurlijk de oude kunnen laten hangen, maar weet je: er komen alleen maar meer kruisjes op te staan; hoe verdrietig is dat?

Ik weet toch wel dat je vandaag jarig geweest zou zijn logisch, daar heb ik geen kalender voor nodig. Het kruisje wat er dan achter zou hebben gestaan stond dan in schril contrast met het feit dat het een verjaarskalender is, met achter inmiddels vele namen een kruis. Het zou een feestdag moeten zijn, maar is dat niet terwijl de zon schijnt.

Het zou een dag zijn met een oergezellig telefoontje van pak- weg een uur of zo, daar draaiden we onze hand niet voor om. Maar ja er is geen lijntje naar boven dus dat telefoontje zet ik om in van vinger- getik om je te laten weten dat ik je niet vergeet. Al HEB ik een andere, legere kalender hangen op de wc.

Het blijft een dag waarop je eens ter wereld kwam gelukkig maar want dat betekend ook, dat ik je gekend heb, van je gehouden heb, we elkaar van haver tot gort kenden, we alles met elkaar konden delen. Maar dat neemt niet weg, dat ik je mis, speciaal op deze dag..feliciteren doe ik je niet, want je bent nooit ouder geworden helaas maar zeggen dat ik je nog steeds mis dat doe ik wel. Zeker als ik kijk naar de lege plek op de kalender waar eens op deze dag je naam prijkte.

Schrijver: An Terlouw, 13 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: verjaardag

3.0 met 2 stemmen 257Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)