Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Van uitstel komt niet altijd afstel

Soms hè, wanneer je zo'n walgelijke blauwe envelop binnen krijgt zo eentje die je laat weten dat je weer wat betalen moet, ben je niet in de beste stemming dat is niemand onbekend, alhoewel, de mensen die sommige bedragen in 1 keertje kunnen lappen zullen daar minder moeite mee hebben dan veel minder bedeelden.

Dat hoeft niet per definitie een blauwe envelop te zijn, het mag een witte zijn die ook, na opening een ranzig bedrag laat zien wat je betalen moet. Het lijkt alsof die bedrijven vogelvrij zijn, het lijkt wel alsof die enveloppen juist bij de minder bedeelden vaker binnen vallen dan bij de mensen met een knappe bankrekening. Lijkt; of IS dat ook zo?

Dat moet welhaast zo zijn want DIE mensen hoor je nooit. Behalve dan omtrent het faillissement van circus Renz, dat was te triest voor woorden. Nee, dit achterlijke land legt, als ze de kans krijgen €60 miljoen neer voor een dood schilderij aan de muur, maar levende have als dat van een circus laat men stikken, barsten en met slechts meer dan een ton schuld wordt de boel opgekocht. Schofterig en schandalig.

Maar niet meer terug te draaien, net als al die mensen die worden geconfronteerd met acceptgiro's waar bij nagedacht moet worden: hoe gaan we dit betalen, hoe lossen we dit op. Nou simpel hè? Op naar de voedselbank, een keertje minder eten, vlees nog minder op tafel, ( hoe zou het komen dat de verkoop ervan stagneert ?) en nog vaker nee zeggen, nee, dat formuleer ik niet goed. NEE blijven zeggen tegen de eventuele leuke dingen die je signaleert maar die je niet meer kunt permitteren.

Over faillissementen gesproken en dan te beseffen dat er mensen zijn, die leven als God in Frankrijk, hebben lak aan gekleurde enveloppen en dat soort grappen, onvoorstelbaar want ik ben nog altijd van mening dat: wanneer je iets betalen moet dan doe je dat, ondanks alles, dat zijn nou de waarden ( en enveloppen) van het leven.

Schrijver: An Terlouw, 18 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 1 stemmen 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)