Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Grootheidswaanzin

Grootheidswaanzin is het, al die aanslagen overal. Hoe komt iemand op zo een idee? Staat die persoon op met de gedachte 'hee mooi weer vandaag, laat ik me zelf eens opblazen en nog een hoop anderen met mij?'. Neen, hele organisaties zitten daarachter. En aan het hoofd van zo een organisatie: juist, iemand met grootheidswaanzin.

Iets anders kan je het niet noemen. Geloof? Tja dat is de vlag die de lading wil dekken, maar dat is het niet geheel en al. Psychopaten die graag de leiding over de wereld hebben, en dat doen met een 'God' boven hun hoofd. Oh vergis je niet, ook ik geloofde vroeger ooit in een God. Maar na een 3x doodervaring, waarvan men mij telkens 'moest' reanimeren, kreeg ik toch een glimp mee van het hiernamaals. Dat er dus niet is. Jammer voor al die 'gelovigen, die zo graag in de hemel komen'.

Dus het zwaaien met een God of een vlag en door dood en verderf te zaaien en door te proberen mensen uit hun dagelijks evenwicht te brengen, door terreur te verspreiden. Dat is de huidige manier.
Als er één ding is, dat mensen snel vergeten, is het wel terreur. Oh het blijft wel een tijdje hangen, en de haat naar de kopstukken toe blijft jaren, zelfs eeuwen meegaan (zie Osama Bin Laden, Hitler, enz.), maar uiteindelijk gaat het dagelijkse leven voort.

De eerste dagen na een aanslag staat alles stil, en de hele wereld kijkt naar de plaats van onheil. Maar hoe vaak denk je nu nog per dag aan New York, of Parijs? Juist... sporadisch.

Grootheidswaanzin. Kan alleen bij mensen. Toch?

Schrijver: Ditheke, 29 nov. 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,0 met 4 stemmen 116Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Edith Meyers
Datum:
5 dec. 2015
Ach ja, maak je niet druk An, je moet nu leven, toch?
Naam:
An Terlouw
Datum:
30 nov. 2015
Ditheke, je hebt groot gelijk en die mensen zijn nog levensgevaarlijk ook. We zitten ermee, wie er ooit mee begon spoorde niet, maar dan: is het er misschien altijd wel geweest en worden we er nu sneller mee geconfronteerd? Wel jammer dat ik nu een illusie armer ben, geen hemel dus? Heel graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)