Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De massage (2)

Ik had te vroeg aangebeld aan de deur van de therapeute en moest wachten in een ruimte die bij nadere, tweede beschouwing erg kaal leek; kaler dan kaal, met in een uithoek aan de muur een klein boekenrek met een hoogst bescheiden verzameling boeken; verder nauwelijks gemeubileerd, maar wel met luxe, lederen zitmeubelen in opgewekte, vrolijke kleuren als rood en oranje. Een eigenzinnige, zwart-witte kat sloop rond in de ruimte, beklom de stoelen en vleide even later haar lenige lichaam languit tegen de muur, de pootjes met ingetrokken nagels vóór zich uitgestrekt.

Naar hetgeen zich één verdieping hoger afspeelde, kon ik alleen maar gissen, maar spoedig zou mij een soortgelijke behandeling ten deel vallen als mijn voorgangster.

ZIJN foto had ik bij me en ik bestudeerde deze aandachtig: de foto waarop zijn vooruitspringende kaaklijn te zien is als de kaaklijn van een goedhartige, trouwhartige bulldog; de foto die de goedheid, liefheid en argeloosheid van zijn wezen bij uitstek weerspiegelt; de foto die hij juist op die dag had opgediept uit de armzalige, armoedige tas zodat ze mij kon dienen als herinnering aan hem.

Wat zou hij vinden van wat ik hier ging doen?
Het idee kwam bij me op weg te vluchten nu het nog kon, te zeggen dat ik niet wilde, niet kon, niet durfde, maar spoedig verscheen de gestalte van mijn voorgangster in de deuropening, samen met die van de therapeute, die als schijnbaar onmiskenbaar merkteken een pet droeg, achterstevoren op haar hoofd geplant.

Spoedig lag ik uitgestrekt en halfnaakt op de massagetafel, terwijl in het vertrek kaarsjes flauwtjes flakkerden voor een groot Boeddhabeeld en een kunstmatig beekje klaterde. De handen van mevrouw kneedden mijn rug als betrof het deeg op de tafel van een hardhandige bakker

"Jouw energie zit hoog, je zit in je hoofd, je bent te actief voor deze vorm van ontspanning" luidde de conclusie nadat de behandeling een uur had geduurd.

Met een hoofd vol vraagtekens verliet ik het pand.

Schrijver: I.Broeckx, 4 december 2015


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 1 stemmen 618Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)