Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De gevaarlijke aanval op Assad

De supercommando Steve Rocket is in het uiterste geheim opgeleid om in zijn eentje presdident Bashar Hafiz al-Assad uit te schakelen. Een team zou teveel in de gaten lopen, terwijl een eenling meer kans van slagen heeft, vindt de militaire top van Amerika. Steve is generaal bij de commando's en volgens kenners de beste in zijn soort. Op een geheime locatie in Alaska hebben ze een deel van het Presidentieel Paleis in West-Damascus nagemaakt en daar heeft Steve maandenlang getraind om binnen te geraken en om de hoogste baas van Syrië te doden. Deze missie houdt in dat je het hoogswaarschijnlijk niet zelf zult overleven, gezien het feit dat het hoofdkwartier van de Republikeinse Garde ook in dat paleis vertoeft. Er loopt een stevige veiligheidsmuur om het paleis en er zijn wachttorens met zwaarbewapende scherpschutters. Bashar al-Assad woont grotendeels met zijn vrouw Asma Fawaz en zijn kinderen Hafez, Karim en Zein in dit groteske paleis, ook omdat er in zijn andere paleis Tishreen in de wijk Ar Rabwah twee mortieren van de rebellen zijn ingeslagen. Het Presidentieel Paleis ligt op de berg Mezzeh in de rijke wijk Mezzeh. Vanaf zijn paleis kijkt de president over heel Damascus. Een beetje het gorillabergprincipe.

Damascus was ver voor Christus de hoofdstad van een krachtig rijk van de Arameeërs. Jezus sprak ook Aramees. De islam verdrong de Aramese, christelijke beschaving, o.a. tijdens de Assyrische genocide tijdens de Eerste Wereldoorlog, met name door de Jonge Turken. Steve heeft op digitale wijze iedere straat van Damascus in zijn hoofd geprent en hij kent er inmiddels als geen ander de weg. Bovendien heeft hij vloeiend Syrisch leren spreken. Met cosmetische chirurgie is zijn gezicht zo Arabisch mogelijk gemaakt. Hij beschikt over de meest geavanceerde wapens, maar zijn gevechtskracht is zonder wapens even sterk. Hij krijgt iedere dag de beste biologische biefstuk te eten en hij slikt elke dag de meest gevarieerde energiepillen. Naast de fitheidstrainingen is hij inmiddels meer dan klaar om zijn exclusieve missie uit te voeren. De laatste nacht op zijn trainingskamp deelde hij met een superdure escortdame om hem nog meer positieve energie te schenken. Dat heeft goed geholpen en de volgende dag is hij met een Amerikaans gevechtsvliegtuig naar Tel Aviv gevlogen, waar hij door hoge officieren van het Israëlische leger vriendelijk is ontvangen. Op een zwaar bewaakte legerbasis wordt er aan zijn laatste voorbereidingen gewerkt en krijgt hij een cyaankalipil in geval van uiterste nood. 'Forget it!', zegt hij en hij geeft de overgavepil direct terug. De overdadige, heerlijk Israëlische maaltijd gaat er goed in. De bier vloeit rijkelijk en de spanning stijgt.

Na een week vertrekt Steve midden in de nacht met een helicopter tot ver over de grens in Syrië. Met zijn parachute landt hij in een open veld en via een mobieltje bevestigt hij zijn veilige landing. Hij slaapt tussen de struiken en de volgende ochtend gaat hij op weg richting Damascus. Een bus brengt hem al snel in de wijk Mezzeh, alsof zijn missie een peuleschil lijkt te zijn. Voorzichtig verkent hij de omgeving van zijn missiedoel en hij besluit om diep in de nacht toe te slaan. Hij eet een heerlijk gerecht met schapenvlees in een volkswijkrestaurant en hij drinkt enkele whisky's. Rond één uur 's nachts weet hij ongezien over de muur te klimmen en sluipt hij behendig naar het hier en daar lastig verlichte paleis. Hij keelt twee bewakers met zijn handen en hij weet een deur te forceren, zonder dat er een alarm afgaat. Met een lichtgewicht nachtkijker baant hij zich een weg door het veelal leegstaande complex. Hij haalt zijn automatische pistool uit zijn rugzak en met het zweet in zijn schoenen gaat hij op zoek naar de woonvertrekken van president Bashar al-Assad. In de verte ziet hij enkele bewakers sigaretten roken en sterke drank nuttigen. Hij doet zijn nachtkijker af en hij richt op de bewakers. Binnen enkele seconden schiet hij ze omver. Hij knalt het deurslot kapot en hij dringt naar binnen. Ineens staat hij oog in oog met de president in zijn pyjama, die met een vuurwapen op hem richt. Steve aarzelt, omdat zijn vrouw naast hem neer knielt en begint te huilen. Even later verschijnt ook de wakker geworden Hafez, die als een dolle begint te gillen. Steve vuurt. Bashar is in zijn bovenbeen geraakt en hij kermt het uit van de pijn. Asma en Hafez duiken op hem. Ook Karim en Zein zijn wakker geworden en zij beginnen angstig te huilen en aan Steve's broek te trekken. Terwijl Steve het genadeschot wil schieten, wordt hij door een moeizaam opgekrabbelde bewaker drie keer in zijn rug geschoten. Steve stort voorgoed te gronde, terwijl Bashar meteen in het privé-hospitaal wordt opgeknapt. De volgende dag is de militaire top in Amerika en Israël in diepe rouw. Er zal een nieuwe Superman, Batman, Spiderman, Sniper of Rambo naartoe moeten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 mrt. 2016


Geplaatst in de categorie: oorlog

4,0 met 5 stemmen 119Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
20 mrt. 2016
Hoe krijg je het allemaal zo bij elkaar geschreven. De laatste James Bond film is er kinderspel bij! Ik durf het bijna niet hardop te schrijven, maar misschien zit er diep ergens in je nog een marinier of commando verstopt, of misschien kun je je gewoon goed inleven in het militaire leven, met alle romantiek van whiskey op de koop toe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)