Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Overspel op trouwdag

Frits is slank, vrij lang en heeft zwart golvend achterover gekamd haar en was getrouwd met Rosie, een volslanke vrouw. Beiden waren ze net in de dertig en werkzaam op een bank. Vijf jaar geleden waren ze verliefd op elkaar geworden en na een jaar in het huwelijk getreden. Ze vierden het huwelijksfeest gewoon thuis in hun eengezinshuis aan de rand van de stad. Het feest werd luidruchtig gevierd met muziek en veel drank en hapjes. Ongeveer twee uur in de nacht waren de feestgangers naar huis gegaan en Frits lag op de bank in de huiskamer bedwelmd door de drank te slapen.

Op het werk vond Frits het niet leuk, dat Rosie ook veel aandacht had voor Roy, een breed geschouderde jongeman, die aan de bokssport deed. Roy was ook op het huwelijksfeest van Frits.

De bruidegom zag dat zijn vrouw vaak in de armen lag van Roy en ook nog in de tuin met elkaar aan het ritselen waren, zoenen en knuffelen en dat op zijn trouwdag. Vreselijk jaloers werd Frits natuurlijk. Laat in de nacht werd Frits wakker en voelde zich weer fit. Met een heerlijk vooruitzicht ging hij naar de slaapkamer en opende zachtjes de deur. Hij hoorde haar kreunen. Misschien droomt ze, dacht hij. Er brandde wel heel schaars een schemerlampje en hij dacht haar blote kont te zien. Toen drukte hij op de knop voor het grote licht en wist niet wat hij zag. Het werd donker voor zijn ogen en hij voelde zich duizelig worden. Keek nog eens goed en zag zijn vrouw boven op Roy liggen, beiden spiernaakt.

Een ander zou misschien een moord plegen, maar Frits pakte zijn camera en maakte een foto van die twee op bed als bewijs van overspel van zijn vrouw. Roy zocht naar zijn broek, maar Frits had die broek aan de binnenkant al vol gestopt met overgebleven slaatjes en wijn. Hij had het nog niet in de gaten, maar toen de bokser zijn broek aantrok en zijn kont en piemel drijfnat werden, vloekte hij de hele wereld bij elkaar. Frits had zich inmiddels verscholen en wachtte tot het moment, dat hij de auto van Roy hoorde weg rijden.
Toen Rosie hoorde wat haar man geflikt had met de broek van Roy kreeg ze een lachstuip. Frits gaf haar te verstaan, dat hij morgen echtscheiding zou aanvragen. Vier jaar geleden was dit allemaal gebeurd en hij was van haar gescheiden en Rosie was getrouwd met Roy. Daarom is Frits naar een andere filiaal van de bank overgeplaatst.

Schrijver: kees niesse, 2 april 2016


Geplaatst in de categorie: woede

4.0 met 1 stemmen 96Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)